h

SP blij met snelle maatregelen Roermondseweg

21 januari 2008

SP blij met snelle maatregelen Roermondseweg

De gemeente Weert en de provincie Limburg gaan op korte termijn maatregelen treffen om de verkeersveiligheid op de N280 (Roermondseweg) te verbeteren. Het gaat om de gevaarlijke kruispunten met de Trumperstweg (bij Intratuin) en de Ittervoorterweg. In mei vorig jaar pleitte de SP voor snelle maatregelen.

Bij de kruising met de Ittervoorterweg zullen nog vóór het einde van de maand waarschuwingsborden worden geplaatst. Deze borden waarschuwen de weggebruiker voor mogelijke filevorming. De borden worden in beide rijrichtingen geplaatst.

Bij de kruising met de Ittervoorterweg, de weg richting Swartbroek, zal een rotonde aangelegd worden. De aanleg van deze rotonde zal in 2010 gereed zijn.

De rotonde zal zo worden aangelegd dat hij in de toekomst in alle drie de varianten voor het verbeteren van de Roermondseweg gebruikt kan worden. Er zijn namelijk drie varianten die de provincie op verzoek van de gemeente Weert onderzoekt, het verbeteren van de bestaande Roermondseweg, het verbeterplan zoals naar voren gebracht door de ondernemers van Industrieterrein Moesdijk, en het verleggen van de Roermondeeweg naar de zuidzijde van het spoor. De SP hoopt uiteraard nog steeds dat de keuze niet op deze laatste variant valt.

 

De SP pleitte vorig jaar voor snelle maatregelen

 

U bent hier