h

Bewoners Fatima: verlenging tijden vergunning parkeren beste oplossing

21 november 2007

Bewoners Fatima: verlenging tijden vergunning parkeren beste oplossing

Bewoners van een drietal straten op Fatima zijn niet tevreden met de parkeervergunning die hier van kracht is sinds op het parkeerterrein aan de Parallelweg door de NS betaald parkeren is ingevoerd. Met name bezoekers van de coffeeshop parkeren hier ’s avonds, nadat de vergunning afloopt. En er wordt ook nog eens veel te hard gereden wat op de woonerven gevaarlijke situaties oplevert.

De SP stelde hier eerder vragen over aan het college. Gisteren informeerde de SP de bewoners van de Meewisstraat, Biemansstraat en Gieterijstraat tijdens een bijeenkomst over het antwoord op deze brief.

In de brief meldt de gemeente dat ze niet over wil gaan tot het verlengen van de parkeervergunning tot tien uur ’s avonds. Deze oplossing werd eerder aangedragen door Veilig Verkeer Nederland (VVN), nadat de bewoners deze organisatie hadden gevraagd de zaak eens te bekijken. De bewoners van de drie straten delen de mening van VVN.

Een door enkele bewoners geopperde oplossing om het voetpad tussen de Biemansstraat en de Parallelweg af te sluiten, werd minder positief ontvangen. Met het afsluiten van het voetpad wordt het voor de sportschool en coffeeshopbezoekers minder aantrekkelijk om hun auto in de wijk te parkeren. Maar naast dat de afsluiting een ongemak voor de bewoners veroorzaakt, zou het ‘zomaar kunnen dat de problemen zich naar elders verplaatsen’ aldus de bewoners.

‘De meest ideale oplossing zou natuurlijk zonder problemen of te betalen parkeren bij Q-park zijn. Maar zo zie je maar weer dat we door allerlei wetjes en regeltjes onze ruimte in Nederland niet optimaal gebruiken. Er staat daar maar een handjevol auto’s. Ik word er gewoon kwaad om als ik langs die parkeerplaats fiets’ aldus SP’er en bewoner van Fatima Jan Tak.

Wethouder Kirkels van verkeer heeft aangegeven binnen twee weken met de resultaten van een onderzoekje naar verder mogelijkheden te komen. De SP en de bewoners zijn benieuwd.

SP wil maatregelen voor parkeerproblemen Fatima
Parkeeroverlast in uw buurt? Melden!

U bent hier