h

Klankbordgroep N280 onbehoorlijk behandeld

2 juli 2007

Klankbordgroep N280 onbehoorlijk behandeld

De SP vindt dat het buurtcomité Moesdijk en hun vertegenwoordiger in de klankbordgroep N280 onbehoorlijk behandeld zijn door het college. Dat stelt de partij in en brief aan B&W.

Een vertegenwoordiger van het buurtcomité Moesdijk, dat zich verzet tegen het verleggen van de N280 (Roermondseweg) naar de zuidzijde van het spoor, kreeg pas afgelopen zaterdag een pakket informatie voor de klankbordvergadering van maandag 2 juli. Deze klankbordgroep is een inspraakorgaan voor bewoners, ondernemers en andere belanghebbenden bij de besluitvorming rond het verleggen van de Roermondseweg.

Het buurtcomité moest dus in een (OLS)-weekend de ontvangen stukken kopiëren en onder de leden distribueren, deze stukken bestuderen en met elkaar bediscussiëren, een mening vormen en dan moest hun vertegenwoordiger in de klankbordgroep die maandag ook nog maar vrij hebben in zijn agenda.

De SP vindt dat het college niet op deze manier met burgers, geïnteresseerde en betrokken burgers, om mag gaan.

“Onlangs is bij alle gezinnen in Weert, een exemplaar van de Burgerjaarkrant in de bus gevallen. Daarin lezen wij op pagina 3 de uitspraak van burgemeester Niederer over actief burgerschap: “We proberen de burger overal bij te betrekken”. De drukinkt van deze krant is nauwelijks droog en betrokken burgers zien nu al meteen hoe het college dit betrokken burgerschap gaat invullen. U wekt op deze wijze de indruk burgers die hun mening kenbaar willen maken in een klankbordgroep alleen welkom zijn als hun mening overeenkomt met de ideeën van uw college. Als u zo burgers benadert zullen betrokken burgers gauw verandert zijn in ongeïnteresseerde burgers.” aldus SP fractievoorzitter Herman Beuvens.

De SP wil nu van het college weten of zij ook vindt dat het niet correct is burgers zo kort van te voren in te lichten, en of dat ze ook vindt dat dit niet in lijn is met de boodschap in de jaarkrant. Tot slot vraagt de partij of het college bereid is een nieuw overleg te starten waarbij de leden van het buurtcomité wel voldoende tijd krijgen om de stukken te bestuderen.

U bent hier