h

N280 geen autoweg

18 juni 2007

N280 geen autoweg

De Provincie Limburg wil van de N280 tussen Weert en Roermond een vierbaans autoweg gaan maken. De SP Weert ondersteunt de informatieve (tegen)actie rondom die plannen.

Zaterdag 30 juni is een fiets- en autoroute uitgezet langs de huidige N280-West, de benaming voor het stuk van deze weg tussen Weert en Roermond. Dit om ter plekke de plannen van de Provincie Limburg om deze weg 'op te waarderen' tot een vierbaans autoweg te verduidelijken. Met behulp van paaltjes en linten wordt op meerdere locaties inzichtelijk gemaakt wat de impact van een A280 op het landschap is.

N280-West, nu en straks?

Niet dat de SP tegen een verbetering van de N280 zou zijn, want er zijn echt problemen die opgelost moeten worden. Denk bijvoorbeeld aan de veiligheid of aan het vele vrachtverkeer dat deze weg als sluiproute gebruikt. Welke gevolgen hebben de plannen van de provincie om van de N280 een autoweg te maken nu werkelijk? De SP vindt dat er betere alternatieven zijn. De gevolgen zijn veel te vergaand. Huizen en boerderijen moeten wijken, en natuur wordt vernietigd in dit rustige, open landelijke gebied.

De route kan zowel vanuit de richting Weert naar Roermond als anders om worden gereden. Op die manier heeft iedereen bovendien de gelegenheid om rustig kennis te nemen van wat er eigenlijk op het spel staat.

De fietstocht kan de gehele dag vrij gereden worden. Halverwege de route, bij café-restaurant de Molshoof in Kelpen-Oler zullen SP-ers tussen 10.00 en 16.00 uur nog nadere informatie geven over de mogelijke nieuwe weg. Bovendien is hier ook de gelegenheid middels een petitie steun tégen de plannen te laten horen! De Molshoof ligt aan de Rijksweg Zuid 3.

Ondersteunende organisaties:

SP Roermond, Weert en Nederweert, GroenLinks, Milieufederatie Limburg, LLTB, Buurtcomité Moesdijk, Studiegroep Leudal, Dorpsraad Baexem, Dorpsraad Kelpen-Oler.

Een initiatief van SP werkgroep Leudal: leudal@sp.nl

 

SP Weert en Roermond: geen asfalt voor sluipverkeer

 

U bent hier