h

Paul Lempens beëdigd als Tweede Kamerlid

1 december 2006

Paul Lempens beëdigd als Tweede Kamerlid

Paul LempensGisterenmiddag is Paul Lempens beëdigd tot Tweede Kamerlid van de SP. Tijdens de afgelopen Tweede kamerverkiezingen behaalde de SP een monsterzege en steeg in omvang van 8 naar 25 zetels. Lempens stond op de 25e plaats van de kieslijst.

Op die plaats stond hij alleen in de kieskring Maastricht, die de provincie Limburg omvat. Maar met 804 voorkeursstemmen had Lempens meer voorkeursstemmen dan de andere nummers 25 in het land, waardoor hij gekozen werd in de Tweede Kamer.

Paul Lempens was 'blij verrast' toen dit nieuws afgelopen maandag bij de definitieve verkiezingsuitslag bekend werd. Na een korte bedenktijd besloot hij de kamerzetel te aanvaarden.


Paul Lempens (direct rechts van de staande Harry van Bommel) tijdens het beëdigen van de kamerleden

Lempens is het niet het 25e maar het 24e kamerlid van de SP. Door de onverwacht hoge verkiezingswinst besloot de eerdere nummer 24, SP-senator Tiny Kox, af te zien van een overstap van Eerste naar Tweede Kamer.

Waarschijnlijk zal Lempens zijn kamerwerk niet kunnen combineren met het raadswerk in de Weerter gemeenteraad. Ook zal de SP afdeling Weert waarschijnlijk een andere afdelingsvoorzitter kiezen. Over deze opvolging wordt de komende tijd meer duidelijk.

Paul Lempens geïnstalleerd als kamerlid bij L1 TV
Paul Lempens wordt SP-kamerlid

U bent hier