h

SP deze week veel in de buurten : campagne 'op stoom'

7 november 2006

SP deze week veel in de buurten : campagne 'op stoom'

Vervroegde Tweede Kamerverkiezingen november 2006Afgelopen zaterdag startte de SP haar campagne op de markt. Bezoekers werden verblijd met flyers, een vriendelijk praatje, een prijsvraag en een schuursponsje. Net daarvoor had de partij haar enquete in de wijk Keent afgerond, met enkele buurtbezoeken aan straten. Ook zijn de verkiezingsborden in de hele gemeente verfraaid met 'NU SP'-posters. De SP was de eerste partij die heeft geplakt.

Waar zondag vele SP'ers te vinden waren op het campagnefeest in Burgers Zoo Arnhem, trapte de fractie de week af met een noodzakelijke verplichting in de raad: de eerste termijn van de algemene beschouwingen. Ondertussen zijn een recordaantal flyers uitgezet bij de leden in de Weerter wijken, die tot 22-11 huis-aan-huis worden verspreid. Uiteraard worden folders niet alleen in de brievenbus gestopt, maar gaan ploegjes SP'ers ook daadwerkelijk met elkaar de wijk in om de verkiezingsboodschap persoonlijk
aan kiezers aan te bieden.

Vandaag start die straat-tour op Groenewoud. Tot 22 november zullen ook enkele andere Weerter buurten worden aangedaan, en er is een speciale Dorpendag op de 11e van de 11e gepland. Woensdag is de eerste dag van de WC-tour. In bliksembezoeken van één uur worden Winkelcentra (WC's) bezocht in Leuken, Molenakker en de Munt. Winkelend publiek krijgt de blijde SP-boodschap uitgereikt, met een handig tomatensponsje.

Waar de fractie donderdag bij de algemene beschouwingen een dertiental voorstellen zal verdedigen die Weert weer een beetje beter maken, zal des avonds jongerenafdeling ROOD tomatensoep schenken om de mensen die de stad bezoeken een beetje te verwarmen. Het straatbeeld wordt deze week ook verfraaid met sandwichborden met SP-posters die aan de lantaarnpalen langs
de Weerter wegen worden bevestigd.

Een doorkijkje naar de volgende week laat politiek jongerencafé 'Stem Kabaal' zien op donderdag, de komst van kamerlid Arda Gerkens naar het debat over de IJzeren Rijn op maandag, de tweede editie van de WC-tour (Moesel,
Boshoven en markt Stramproy) op woensdag, een debat op de Philips van Horne
en wederom enkele buurtbezoeken.

Van alle campagne-activiteiten wordt verslag gedaan op het weblog waar bezoekers ook kunnen reageren op de berichten. Raamposters kunnen worden verkregen door een telefoontje naar 550545 of een
mailtje naar roodweert@sp.nl. Daar kan iedereen zich ook aanmelden als
campagnemedewerker.

Er doen meer mensen dan ooit mee aan de belangrijkste en grootste campagne in de geschiedenis van de SP. Op 22 november viert de SP de uitslag in café Gotcha!

U bent hier