h

Politiek Café over toekomst ziekenhuis uitgesteld

22 september 2006

Politiek Café over toekomst ziekenhuis uitgesteld

De SP heeft een voor 2 oktober geplande openbare discussieavond ('politiek café') over de toekomst van het ziekenhuis in Weert afgeblazen. Dit omdat het ziekenhuis geen medewerking wenst te verlenen aan het politieke debat. De SP wil graag een brede discussie, en heeft daarom besloten deze avond uit te stellen naar een later tijdstip.

"De directie en de cliëntenraad van het St Jans Gasthuis hebben vriendelijk laten weten geen behoefte te hebben aan het geven van een toelichting of het in het openbaar beantwoorden van vragen op deze bijeenkomst. Wij betreuren deze keuze van het ziekenhuis, want over zo een belangrijke zaak moet een openbaar debat plaatsvinden waaraan iedereen kan meedoen, zo is onze mening.", aldus de socialisten.

De SP roept iedereen op zich te melden bij de partij, bijvoorbeeld via het reactieformulier op deze website zodat er toch een breed (breder dan de SP) en levendig debat kan plaatsvinden. In een brief aan de Weerter raads- en collegeleden vraagt zij om in de commissievergadering Welzijn van 10 oktober het ziekenhuis te vragen om de bevolking in een openbaar debat bij de besluitvorming over een mogelijke fusie te betrekken.

De SP startte in augustus een actie voor het behoud van het ziekenhuis in Weert. De ziekenhuisdirecties in Weert en Roermond besloten daarop eind augustus om voorlopig geen besluit te nemen over een voorgenomen fusie. Ze wachten eerst nader onderzoek naar meerdere opties voor samenwerking in de toekomst af. De Cliëntenraad liet na een petitie van de SP weten dat zij streeft naar het behoud van het huidige voorzieningenniveau van de ziekenhuiszorg in Weert. Burgemeester en Wethouders hebben in een brief aan het ziekenhuis hetzelfde standpunt ingenomen.

Actie-site 'handen af van ons ziekenhuis'

U bent hier