h

Steun van PvdA voor voorstel SP en D66: geen nieuwe discussie over school Swartbroek

31 juli 2006

Steun van PvdA voor voorstel SP en D66: geen nieuwe discussie over school Swartbroek

De door de SP gesteunde locatie voor de nieuwe school op de plaats van voormalige 'zaal Derckx'D66 en SP in de gemeenteraad van Weert zijn blij dat coalitiepartij PvdA zich middels een brief aan het College bij hen heeft aangesloten voor wat betreft de wens tot spoedige uitvoering van de raadsbesluiten over een nieuwe school met multifunctionele accommodatie in het dorp Swartbroek op de locatie zaal Derckx. Ze houden echter een motie achter de hand om de raad te dwingen tot een uitspraak, mochten B&W niet van standpunt veranderen.

De PvdA heeft nu ook aangegeven geen nieuwe discussie te willen over locaties en financiering van de dorpsschool met zaal. De coalitiepartij sluit zich daarmee aan bij de mening van D66 en SP die twee weken geleden aankondigden in de eerste raadsvergadering na de vakantie met een voorstel te komen indien B&W niet snel opschiet met de bouw van de dorpsvoorziening. Wanneer ook oppositiepartij Weert Lokaal zich (naar verwachting) aansluit ontstaat er een meerderheid voor het voorstel van D66 en SP.

De oppositiepartijen houden een motie achter de hand, mochten B&W zich niet volledig duidelijk uitspreken over de kwestie. ‘In dat geval zullen we de andere partijen in de raad meteen na de vakantie dwingen tot een uitspraak. Dan zullen we merken of de PvdA voet bij stuk houdt en desnoods tegen haar eigen wethouder in zal gaan.’

D66 en SP vinden een nieuwe discussie over mogelijke locaties “zeer ongewenst”. “Er is een breed draagvlak voor het zo snel mogelijk starten van de uitvoering van het plan voor een school met multifunctionele accommodatie op de locatie Ittervoorterweg (‘zaal Derckx’). De koppeling met besluitvorming over woningbouwlocaties elders in het dorp werkt vertragend en moet onzes inziens worden losgekoppeld met het bouwen van een nieuwe school met multifunctionele accommodatie”, zo schreven beide oppositiefracties twee weken geleden..

Zij gaan uit van uitvoering op zo kort mogelijke termijn van de ontwikkeling van de school met multifunctionele accommodatie op Swartbroek op de vastgestelde locatie, ook al is er geen helderheid over het volledige financiële plaatje.

Info: Paul Lempens (SP) 06-22429959 / Marie-Michèle Stokbroeks (D66) 06-54293909

Eerdere berichtgeving over de school in Swartbroek

U bent hier