h

SP stelt vragen over sociaal plan werknemers Klöckner Pentaplast

4 april 2006

SP stelt vragen over sociaal plan werknemers Klöckner Pentaplast

Klöckner PentaplastIn schriftelijke vragen aan B&W van Weert en het College van GS van Limburg hebben de fracties van de Socialistische Partij vragen gesteld over de inspanningen van de overheden voor de werknemers van foliefabriek Klöckner Pentaplast in Weert. Ze vragen onder andere steun voor de stijd van de vakbond voor een sociaal plan.

De werknemers van KP hebben maandag voor korte tijd het werk neergelegd om de vakbond te ondersteunen in de onderhandelingen voor een sociaal plan. Nagenoeg het hele personeel deed mee aan deze actie. De SP zegt onaangenaam verrast te zijn door de afwezigheid van het Weerter gemeentebestuur en de Provincie op deze bijeenkomst. "In december, voor de
verkiezingen, was u daar nog wel ter ondersteuning van de werknemers die toen naar de directie in Duitsland togen. De totale stilte sinds de ontwikkelingen in december doet ons zorgen baren" aldus SP'ers E. Bus en P. Lempens.

De SP'ers in de staten en de gemeenteraad willen weten welke middelen door GS en B&W sinds december zijn ingezet om de werkgelegenheid voor de mannen en vrouwen in Weert te behouden, en of men de eisen van de bond voor het sociale plan ondersteund.
Ook willen de socialisten weten wat de besturen vinden van de weigerachtige houding van de directie van foliefabriek KP als het gaat om de financiering van een fatsoenlijk sociaal plan en het dreigement van de directie om het bedrijf failliet te laten gaan als de vakbond bij zijn eisen blijft.

De SP vindt het niet meer van deze tijd dat belangrijke beslissingen worden genomen in directiekamers op afstand en niet door de direct betrokkenen. Ze is van mening dat echte zeggenschap van werknemers over de productiemiddelen van belang is in een democratische samenleving waarin de mens voorop staat.

Lees hier de brief die de SP naar de gemeenteraad en provinciale staten stuurde

U bent hier