h

Weerter "rekenkamer" onderzoekt fouten rond verkoop milieustraat, op voorstel van de SP

10 februari 2006

Weerter "rekenkamer" onderzoekt fouten rond verkoop milieustraat, op voorstel van de SP

De Weerter rekenkamer heeft in haar vergadering van 26 januari jl. als eerste onderzoeksonderwerp gekozen “procedures bij transacties in het kader van vervreemding van onroerende zaken”. Dit onderzoek vormt voor de rekenkamer het onderzoeksprogramma voor de eerste helft van 2006. Aanleiding is de schadeclaim bij de verkoop van de milieustraat. De SP heeft in november juist dit onderwerp ingediend als suggestie. Weekblad Land van Weert en Weert TV hebben over de zaak regelmatig bericht.

Sinds 1 oktober 2005 heeft de gemeente Weert een eigen rekenkamer. De rekenkamer doet onderzoek naar de doelmatigheid, doeltreffendheid en rechtmatigheid van het gemeentelijk beleid en beheer. De rekenkamer wil daarin met haar onderzoeken leer- en verbeterprocessen stimuleren waardoor het gemeentebestuur effectiever en efficiënter kan werken.

Over haar onderzoeken rapporteert de rekenkamer aan de gemeenteraad. De onderzoeken worden ook gepubliceerd. Onafhankelijkheid, objectiviteit, controleerbaarheid en zorgvuldigheid zijn kwaliteitscriteria waaraan het onderzoek moet voldoen. Op basis van de uitkomsten van een onderzoek adviseert de rekenkamer de gemeenteraad. Die kan hier vervolgens mee aan de slag.

Bron: gemeente Weert

U bent hier