h

Schone lucht van levensbelang, ook in Weert

23 november 2005

Schone lucht van levensbelang, ook in Weert

Uit elk onderzoek blijkt dat dat een van de grootste zorgen van de burgers is dat er in de toekomst nog schone lucht is. Weert heeft echter - in tegenstelling tot andere gemeenten - niet eens een kaart van waar de lucht slecht is en waar die beter is. De SP heeft hierover aan de bel getrokken.

Schone lucht en schoon water zijn eerste levensbehoeften, maar in ‘Weert 2015’ - de toekomstvisie van de gemeente Weert - is er geen aandacht hiervoor. Niets over milieubewustzijn, en wat is er nou belangrijker om er voor te zorgen dat er in de toekomst nog schone lucht is?

Weert scoort op de duurzaamheidsmeter slecht; http://www.la21.nl/resultaten2005

SP-raadslid Paul Lempens zei hierover tijdens de algemene beschouwingen in de gemeenteraad: "Hier horen geen cynische opmerkingen van politici, dat 'anderen ook niet duurzaam handelen'. Ook Weert heeft hierin een verantwoordelijkheid, Weert ligt niet op een eiland." Ze wees op het aanbod van Milieudefensie om de raad informatie te verschaffen om duurzaam milieu-beleid in de gemeente te verbeteren.

De SP is verheugd dat de PvdA inmiddels in een brief aan de gemeente ook heeft aangedrongen op inzicht in de luchtkwaliteit in Weert, en aangedrongen heeft op maatregelen om het klimaat te verbeteren.

U bent hier