h

Plan-Dillenburg afgeschoten door raad, na actie bewoners en SP

8 september 2005

Plan-Dillenburg afgeschoten door raad, na actie bewoners en SP

DillenburgDe raadscommissie Ruimtelijke Ordening heeft uitgesproken dat zij de bouw van woningen op de locatie Dillenburg-Oudenakkerstraat ongewenst acht. Het College van B&W wilde hier tien starterswoningen realiseren. Daarvoor moest een stuk natuur, ingeklemd tussen huizen en flats, wijken. Na acties van de omwonenden en de SP heeft wethouder Verheggen de plannen ingetrokken.

De discussie over de bouwplannen werd geagendeerd na een buurtonderzoek van de SP en bewoners waaruit bleek dat een overgrote meerderheid van buurt de plannen niet zagen zitten. Een rapport van een extern bureau toonde aan dat het stuk natuur met een bijzondere vogelstand weliswaar waardevol is, maar gaf geen negatief advies over de bouwplannen.

De commissieleden waren, nadat men er na het SP-onderzoek ook zelf is gaan kijken, van oordeel dat er 'op deze plek geen kwalitatieve woningbouw kan worden gepleegd'. Alleen de partij Weert Lokaal bleef aan de locatie vasthouden. Naar aanleiding van de duidelijke uitspraak van de politieke partijen heeft Wethouder Verheggen aangegeven de plannen niet te zullen uitvoeren.

Bewoners, waaronder initiatiefnemer van de actie Jan Stouten die donderdag in de commissievergadering van het spreekrecht gebruik maakte, toonden zich verheugd over de houding van de politiek en het bereikte resultaat.
Door de actievoerende bewoners werden meerdere alternatieve locaties aangedragen in de wijk Moesel die mede op aandringen van de SP ook serieus zullen worden onderzocht.

Raad niet enthousiast over plannen Dillenburg 14 april 2005
Buurtonderzoek Oudenakkerstraat/Dillenburg, Moesel 11 april 2005
Foto's van het stuk grond in het plangebied weblog Paul Lempens

U bent hier