h

SP wil snel alternatief voor skateboardende jeugd

26 juli 2005

SP wil snel alternatief voor skateboardende jeugd

SkateboarderDe hal aan de Straevenweg is dicht dus de skateboardende Weerter jeugd heeft geen eigen plek meer om hun sport te bedrijven. Voor de zomer zijn daar oplossingen voor te vinden, maar als straks de winter aanbreekt hebben ze pech gehad. De SP wil dat uiterlijk in oktober een oplossing beschikbaar is en stelt daarom schriftelijke vragen aan het College van B&W.

Aan het College van B&W

Vragen ex artikel 38 RvO, schriftelijk beantwoorden svp

Betreft: alternatief Pinnacle voor na de zomer

Weert, 25 juli 2005

Geacht College,

De sleutel van de hal aan de Straevenweg is door de skateboardende jeugd ingeleverd. De stichting Pinnacle is ontbonden. Het feit dat er geen alternatief is voor de hal maakt dat de groep skateboarders uit elkaar valt. Er is geen ruimte meer waar ze zich als een groep kunnen voelen en creatief mogen zijn. Op straat mogen ze niet zijn, worden ze als 'lastig' ervaren. Een rot-situatie in deze kwetsbare leeftijd.

De jeugd krijgt het hard voor de kiezen. In de laatste weken is er ook nog eens meerdere malen sprake geweest van vandalisme door jeugd die het niet zo nauw neemt met fatsoensnormen en respect voor andermans eigendom.

Het is jammer dat het zo is gelopen en dat er niemand meer is die zich echt verantwoordelijk voelt voor deze groep enthousiaste jongeren. Nu het mooi weer is vinden ze wel een plekje om even uit hun dak te gaan, maar als het straks weer winter wordt dan zijn ze gedoemd om hun hobby/sport op te geven. Het kan er bij ons nog steeds niet in dat er schijnbaar geen initiatief komt vanuit de gemeente om op korte termijn iets voor deze groep te doen. Het is en blijft een probleem wat bij de jongeren is neergelegd terwijl dit de hele samenleving aangaat.

Vandaar onze vragen:

• Hoe staat het met de vondst van een alternatieve locatie voor de skateboarders? Op welke termijn kunnen wij een resultaat verwachten?
• In hoeverre bent u actief hiernaar op zoek?
• Wilt u de raad hiervan actief op de hoogte houden, tenminste in iedere vergadering van de commissie Sport?
• Bent u het ermee eens dat uiterlijk in oktober een locatie beschikbaar moet zijn?

Rudy Nordhausen
Paul Lempens

SP Weert

rood.weert.sp.nl

U bent hier