h

EU grondwet-debat succes

25 mei 2005

EU grondwet-debat succes

Het debat over de Europese Grondwet in Muziekcentrum de Bosuil op dinsdagavond 24 mei was een succes.

Zo'n 50 geïnteresseerden kwamen luisteren, vragen stellen en mee-debatteren over de voorliggende Europese Grondwet. Een hoog aantal voor een politieke bijeenkomst in Weert. Vooral het aantal jongeren viel op! Het publiek kreeg veel ruimte op deze avond.

panel van sprekersIn het panel zaten 2 tegenstanders, Anton Kirkels (VVD) en Paul Lempens (SP), en er was 1 voorstander, Bert van Wijk (D66). Na een inleiding door deze drie sprekers werd het publiek voor de eerste maal om hun mening gevraagd, geinterviewd door Jaap de Vos. Daarna konden alle aanwezigen in debat gaan met het panel en vragen stellen.
De avond was dus goed bezocht en de SP is daarover heel tevreden.

Op het einde van de avond werd er een peiling gehoudenonder het hele publiek. Ongeveer 65% liet weten tegen te gaan stemmen en 35% voor.
Publiek tijdens het debat

U bent hier