h

Referendum Europese Grondwet

19 april 2019

100 handtekeningen zeggen meer dan een motie

Foto: WeertdeGekste

Afgelopen woensdag stond het omheinen van ravotterreinen in Weert op de agenda van de gemeenteraad. Aangezien de SP samen met hondenbezitters van Boshoven al weken bezig zijn met het ravotterrein, spraken afdelingsvoorzitter Mathijs Fiddelaers namens de SP, en Patricia van Berlo namens de hondenbezitters van Boshoven de gemeenteraad toe. Er is nog geen besluit genomen over het omheinen van ravotterreinen wat betekent dat de actie doorgaat. Wel gaf de wethouder aan meer te hebben aan meer dan 100 handtekeningen, dan aan een motie.

Lees verder
2 juni 2005

SP blij met uitslag referendum in Weert

De SP in Weert is verheugd over de uitslag van het referendum over de Europese Grondwet in Weert. “Een hoge opkomst en een duidelijke uitslag.” Van de kiezers die in Weert hun stem uitbrachten, stemde 38,53 % voor en 61,47 % tegen de Europese grondwet. De SP heeft actief campagne gevoerd tegen deze grondwet, onder de leus ‘Weet waar je JA tegen zegt’.

Lees verder
1 juni 2005

Uitslag Weert: 61,5 procent tegen

In Weert bedroeg het opkomstpercentage 59,14 %. Van de kiezers die in Weert hun stem uitbrachten, stemde 38,53 % voor en 61,47 % tegen de Europese grondwet.

Lees verder
27 mei 2005

De NEE-campagne van Nederweert

Ook in Nederweert is de SP actief in de NEE-campagne. SP-leden verspreiden vele folders, staan op de weekmarkt en plakken posters.

Lees verder
25 mei 2005

EU grondwet-debat succes

Het debat over de Europese Grondwet in Muziekcentrum de Bosuil op dinsdagavond 24 mei was een succes.

Lees verder
16 mei 2005

24 mei openbare bijeenkomst Europese Grondwet

Op dinsdag 24 mei organiseert de SP afdeling Weert een openbare bijeenkomst over de Europese Grondwet, in het kader van het aanstaande referendum op 1 juni. Fractiemedewerker Europarlement Frank Futselaar komt naar Weert om uitleg te geven over het 'NEE' van de SP. Ook leden van D66 en de VVD hebben hun medewerking toegezegd. De avond is gratis toegankelijk, ook mensen met vragen zijn welkom en de avond start om 20 uur in Muziekcentrum De Bosuil (sportpark Boshoven). De zaal is vanaf 19u30 open.

Lees verder
15 mei 2005

SP-peiling op Weerter weekmarkt: meerderheid tegen EU-grondwet

Afgelopen zaterdag stond de Weerter afdeling van de Socialistische Partij op de Weerter weekmarkt om de burger te informeren over het komende referendum over de Europese Grondwet op 1 juni. Een grote meerderheid van de deelnemers aan een peiling liet daar weten ‘tegen’ te gaan stemmen.

Lees verder
22 april 2005

Start grote campagne tegen de Europese Grondwet

Poster EU-NEEOp 1 juni wordt in Nederland een referendum gehouden waarin de bevolking Ja of Nee kan stemmen. De partij verspreid zaterdag op de Weerter weekmarkt een eerste aankondiging van het referendum met de oproep om te gaan stemmen, en de hoofdlijnen van kritiek van de SP.

Lees verder
18 maart 2005

SP wil Weerter debat over Europese Grondwet

In een brief aan de gemeente heeft de SP verzocht om de organisatie van een debat in het kader van het referendum over de Europese Grondwet. Gemeenten hebben een opkomstbevorderende en informerende taak volgens de referendumwet.

Lees verder

U bent hier