h

SP blij met uitslag referendum in Weert

2 juni 2005

SP blij met uitslag referendum in Weert

De SP in Weert is verheugd over de uitslag van het referendum over de Europese Grondwet in Weert. “Een hoge opkomst en een duidelijke uitslag.” Van de kiezers die in Weert hun stem uitbrachten, stemde 38,53 % voor en 61,47 % tegen de Europese grondwet. De SP heeft actief campagne gevoerd tegen deze grondwet, onder de leus ‘Weet waar je JA tegen zegt’.

Woordvoerder Paul Lempens: “De uitslag van het referendum is een duidelijk signaal van de bevolking aan hen die het volk zouden moeten vertegenwoordigen. Je kunt geen besluiten nemen waarbij je de mensen niet betrekt.” Volgens campagneleider Rudy Nordhausen waren achteraf de signalen voor deze uitslag al duidelijk. “Op de markt en in de wijk kwamen we maar weinig voorstanders tegen.”

De SP was de enige partij die in Weert actief campagne heeft gevoerd rondom het referendum. Duizenden folders vonden hun weg naar de kiezers en er werd onder andere meerdere keren actie gevoerd op de markt, waarbij het publiek direct werd aangesproken. Bovendien organiseerde de SP een goedbezocht referendumdebat in Muziekcentrum De Bosuil en was ze prominent aanwezig met posters op de verkiezingsborden.

U bent hier