h

De NEE-campagne van Nederweert

27 mei 2005

De NEE-campagne van Nederweert

Ook in Nederweert is de SP actief in de NEE-campagne. SP-leden verspreiden vele folders, staan op de weekmarkt en plakken posters.


SP-bestuurslid Diny Nagel vertelt:
"Woensdagmorgen stonden SP-ers op de markt in Nederweert om folders over de Grondwet uit te delen. Ondanks dat het hier natuurlijk niet zo druk is als op de Weerter markt was het toch leuk om te doen en heb je de tijd om de mensen uit te leggen dat het belangrijk is om te gaan stemmen en waar het om gaat. Zo is het ons gelukt om mensen die niet van plan waren te gaan stemmen tóch over de streep te trekken en ook nog NEE te gaan stemmen! De meesten waren overigens al van plan om tegen te stemmen."

"Een paar mensen waren overtuigd van JA. Er was één mevrouw die een wel héél vreemde mening had:'Als wij tegenstemmen worden wij uit Europa geknikkerd en dan wordt alles plotseling héél duur in Nederland. De tegenstemmers moeten dan heel veel belasting gaan betalen en dat geld gaat dan naar de voor-stemmers!' Ik heb even geprobeerd deze vrouw op andere gedachten te brengen maar dat heb ik maar opgegeven. Zij had teveel naar de doem-denkers van het kabinet geluisterd, denk ik.

"Het was fijn om zo contact te krijgen met de Nederweertse mensen en wij zijn vast van plan om in de toekomst dit contact voort te zetten!"

 

www.nederweert.sp.nl

 

U bent hier