h

Start grote campagne tegen de Europese Grondwet

22 april 2005

Start grote campagne tegen de Europese Grondwet

Poster EU-NEEOp 1 juni wordt in Nederland een referendum gehouden waarin de bevolking Ja of Nee kan stemmen. De partij verspreid zaterdag op de Weerter weekmarkt een eerste aankondiging van het referendum met de oproep om te gaan stemmen, en de hoofdlijnen van kritiek van de SP.

De kritiek van de SP op de Grondwet is fors. Volgens de socialisten raakt Nederland door de Grondwet haar zeggenschap over belangrijke onderwerpen als justitie en buitenlands beleid kwijt.

Lidstaten worden verplicht hun Defensie-uitgaven te vergroten en keiharde marktwerking,ook op terreinen als gezondheidszorg en onderwijs, wordt dwingend voorgeschreven.

‘En dat terwijl we allemaal weten wat de liberalisering, door Brussel voorgeschreven, ons heeft gebracht. De Euro werd ons door de strot geduwd en de verspilling viert hoogtij’ aldus de SP. De SP vindt het hoog tijd dat een halt wordt toegeroepen aan de bemoeienis van Europa. ‘Dit Europa is niet van de mensen, wel van de politici en de grote bedrijven. Europa wordt steeds meer een probleem in plaats van een oplossing. Europa verdient beter.

'Eerder deze week hield de SP een ledenbijeenkomst over het onderwerp, waar een grote groep leden kennis nam van de hoofdlijnen van het verdrag, en de te voeren campagne. In mei zal de partij meerdere keren op de markt worden gestaan, onder andere met een ‘Grondwet Quiz’. Op 24 mei houdt de SP een debat in Muziekcentrum De Bosuil. Ook andere partijen hebben hun medewerking toegezegd.

U bent hier