h

SP ondersteunt actie behoud postkantoor Keent

22 september 2004

SP ondersteunt actie behoud postkantoor Keent

Houd het postkantoor open!De Socialistische Partij afdeling Weert is voor het behoud van het postkantoor aan de Kruisstraat te Keent-Moesel. Voorzieningen zoals een postkantoor, winkels en een geldautomaat zijn voor een wijk van groot belang. Het verdwijnen van deze voorziening zal met name voor de steeds ouder wordende bevolking voor grote problemen zorgen.

Sluiting van het kantoor past niet in de visie van de SP voor leefbare woonwijken met goede voorzieningen. Het postkantoor moet met het huidige service-niveau behouden blijven voor Weert-Zuid.

De SP ondersteunt daarom van harte de actie van de gezamenlijke wijkraden en ouderenorganisatie KBO in Weert-Zuid voor het behoud van het postkantoor van beheerder Bert van de Vin. Vanmorgen was raadslid P. Lempens namens de SP aanwezig bij de start van de actie bij het postkantoor. Via de website van de SP-afdeling wordt verwezen naar de oproep van de actievoerders.

In de gemeenteraad zal de SP vanavond voorstellen om namens de gemeente een brief richting Postkantoren BV en Postbank BV te sturen waarin de gemeente haar grote zorg uitspreekt over het voornemen tot sluiting.

Actiewebsite 'behoud het postkantoor'

U bent hier