h

SP boos over publicatie in het gemeentelijk info blad Keent Kiest Kwaliteit.

11 juni 2003

SP boos over publicatie in het gemeentelijk info blad Keent Kiest Kwaliteit.

In een brief aan college van B&W uit de SP haar boosheid over een publicatie in het gemeentelijk info blad Keent Kiest Kwaliteit.

De brief van de SP aan het college:

Aan het College van Burgemeester en Wethouders

Betreft: rectificatie in blad Keent kiest Kwaliteit

Weert, 7 juni 2003

Geacht College,

Wij zijn zeer, zeer boos over een publicatie over in het gemeentelijk informatieblad Keent kiest Kwaliteit. Het betreft een artikel over de mede door ons gestelde vragen aan uw College over het niet doorgaan van een enquête van burgers in de wijk Keent.

Tot nu toe kon het blad KKK ons redelijk bekoren, maar als het blad de weg op gaat van leugens verspreiden tegen een partij die het middel niet heeft om op kosten van de gemeenschap zo'n blad te verspreiden is het gewoon schandelijk machtsmisbruik.
Ook heeft het blad geen fatsoenlijk journalistiek principe van hoor en wederhoor toegepast. De gemeente maakt oneigenlijk gebruik van haar macht met dit publicatiemiddel als dit zo wordt misbruikt.

Het is opmerkelijk dat wij uit dit blaadje ons antwoord moeten krijgen op vragen die wij stellen aan het college van B&W, in plaats van via de normale communicatie raad-college, ook nog eens voordat wij van hen antwoord hebben ontvangen.

Wij hebben de vragen van de PvdA over het niet doorgaan enquête school Keent ondersteund omdat wij ook gefrustreerd waren over het niet doorgaan van de enquête. Een enquête die we in eerste instantie als SP zelf hadden opgesteld maar niet uitgevoerd. De enquête zou naar onze mening beter door het bewonerscomité en de wijkraden uitgevoerd kunnen worden. Zij gingen aan de slag maar staakten de pogingen; volgens de aan ons aangereikte informatie na bemoeienis vanuit de gemeente / gemeentelijke instanties. Er was geen andere conclusie mogelijk dan dat er vragen over gesteld dienden te worden. Dat is je plicht als raadslid.
Het gemeentebestuur dient deze vragen te beantwoorden en eventueel de stellingen tegen te spreken, daarvoor dient ze gebruik te maken van dezelfde democratische middelen die de fracties ter beschikking staan, en niet een objectief bedoeld blad dat huis-aan-huis wordt bezorgd gaan misbruiken. Het is temeer opmerkelijk dat wij uit dit blaadje ons antwoord moeten krijgen, voordat wij antwoord krijgen van het college.

Dit alles is voor ons zeer kwalijk, grof, onzorgvuldig en onacceptabel.

Wij eisen een excuses.

Onwaarheid: 'Zoals bekend hebben PvdA en SP een voorkeur voor de Ford-locatie'.
De SP heeft geen voorkeur voor de Ford-locatie uitgesproken. Leest u de notulen van 20 februari maar eens na. Wij hebben geen voorkeur uitgesproken voor een locatie, wij hebben de Ford-locatie willen behouden als een van de opties. Wij hebben zelfs medewerking verleend aan het onderzoeken van andere locaties, het vergroten van het zoekgebied.
Wel hebben wij aangetekend tegen het afwijzen van de mogelijke locatie van de Ford-garage te zijn. Alle locaties moesten worden bekeken, het moest niet moeilijker worden gemaakt dan het is. Wij hebben keer op keer aangegeven dat de gemeente moet kiezen voor de keuze van de mensen en betrokken partijen, en deze grondig onderzoeken. Dat is kwaliteit. Uit onze peiling in de wijk blijkt dat de voorkeurslocatie van de gemeente bij vijfentachtig procent van de mensen niet de voorkeur heeft. Meer dan tachtig procent kiest voor locatie Ford-garage of huidige Dal-school. Een gemeentelijk onderzoek naar een andere locatie is dus noodzakelijk.

Wij eisen een openbare rectificatie in het blad.

Wij hebben grote problemen met het misbruik van het gemeentelijk informatieblad KKK om politieke partijen terecht te wijzen. Graag een spoedig antwoord waar wij de tekst voor rectificatie kunnen aanleveren.

Namens de Socialistische Partij,

Paul Lempens

Het gewraakte artikel

U bent hier