h

SP stelt kritische schriftelijke vragen omtrent vorming "wijkraad Keent"

7 april 2003

SP stelt kritische schriftelijke vragen omtrent vorming "wijkraad Keent"

'Liefst dertig belangstellenden hebben zich gemeld om eventueel zitting te nemen in de nieuwe wijkraad Keent. Een prima zaak. Een goede wijkraad hebben we node gemist in de discussie rond bijvoorbeeld de brede school. Volgens de berichten wil de gemeente uiteindelijk zeven personen overhouden die het bestuur gaan vormen. Hierover hebben wij vragen.'

De SP in een brief aan het college:

Vragen SP, artikel 38 RvO

Betreft: wijkraad Keent en werkgroep

6 april 2003

Liefst dertig belangstellenden hebben zich gemeld om eventueel zitting te nemen in de nieuwe wijkraad Keent. Een prima zaak. Een goede wijkraad hebben we node gemist in de discussie rond bijvoorbeeld de brede school.
Volgens de berichten wil de gemeente uiteindelijk zeven personen overhouden die het bestuur gaan vormen. Hierover hebben wij vragen.

  1. Klopt het aantal van zeven personen? Zo ja, vanwaar het getal zeven? Gaat het niet om de kwaliteit in plaats van de kwantiteit? Wat gebeurt er met de 23 afgewezen personen?
  2. Op welke basis wordt er geselecteerd? Op bereidheid tot kontenkruiperij of bekendheid met de wensen van mensen, op representativiteit of andere kwaliteiten? Wie maakt deze selectie?
  3. Is er nog gedacht aan de mogelijkheid van een op een of andere wijze democratisch gelegitimeerd gezelschap zoals vastgelegd in de unaniem aangenomen SP-motie tijdens de begroting 2003?
  4. Wij pleiten voor openheid en zien geen betere manier dan de wijkbewoners op een of andere manier hun eigen vertegenwoordigers te laten kiezen.

    Verder schijnt er een werkgroep te zijn die van alles uitzoekt, waar wij als raad officieel nooit iets van hebben vernomen.

  5. Wat is de status van deze werkgroep, hoe is de personele samenstelling daarvan en kan de raad inzicht krijgen in de precieze taak, invloed en bemoeienis van deze groep personen?
  6. Is de commissie AZ niet het eerste aangewezen orgaan indien er behoefte is aan advies?

Jan Tak
Paul Lempens

Socialistische Partij

U bent hier