h

Oudere zwemmers kunnen blijven zwemmen

12 februari 2003

Oudere zwemmers kunnen blijven zwemmen

Een delegatie van het SP-comité 'Wij willen zwemmen' heeft vandaag in een gesprek met zwembad-directeur L. Steegs te horen gekregen dat de jaarkaart nog een jaar blijft bestaan. Hiermee is de afschaffing van het goedkope tarief voor deze groep, voornamelijk oudere, regelmatige zwemmers voorlopig van de baan.

In overleg met de zwemmers zal de kaart beter worden gepromoot en gezamenlijk wordt bekeken welke alternatieven er kunnen worden bedacht. De zwemmers hebben het gesprek als prettig ervaren. 'Wij zijn vooral blij dat het passe-partout blijft.' aldus woordvoerder Peter Segers van het comité.

De oudere zwemmers kwamen, ondersteund door de Socialistische Partij, eind vorige maand in het geweer tegen het besluit van de gemeente om het zogenaamde 'passe-partout' voor zwembad 'de IJzeren Man' af te schaffen. Met deze kaart konden de zwemlustige ouderen dagelijks een uur per dag voor een gereduceerd tarief hun baantjes trekken. De kosten voor de ouderen zouden door het verdwijnen van de kaart minstens verdubbelen, omdat ze dan aangewezen zouden zijn op de duurdere 11-badenkaarten.

In het gesprek met de directeur is afgesproken dat dit jaar wordt gebruikt om de kaart extra te gaan promoten en dat in overleg met de zwemmers alle mogelijkheden om te komen tot verbetering van het gebruik van het zwembad door de doelgroepen bespreekbaar zijn. Het streven is om samen alternatieven te bedenken en tot een goed voorstel aan de gemeente te komen.

Het passe-partout gaat net als de meeste andere zwembadtarieven behoorlijk in prijs omhoog. De kaart gaat nu € 200 per jaar kosten en is bedoeld voor alle leeftijden.

Oudere zwemmers protesteren tegen tarieven zwembad Weert

U bent hier