h

Besluitvorming experiment sluitingstijden schandalig

17 januari 2003

Besluitvorming experiment sluitingstijden schandalig

De Socialistische Partij heeft als enige constructief, op een positieve manier meegedacht over de randvoorwaarden voor het experiment sluitingstijden cafés. In de extra raadsvergadering van 16 januari werd duidelijk dat de coalitiepartijen het echter niet nodig vinden voorstellen van de SP serieus te bekijken.

De prima werkbare randvoorwaarden van de SP zijn geheel niet betrokken bij het raadsvoorstel, ondanks dat er afspraken waren om dat wel te doen.
De onderscheidende amendementen van de SP om daadwerkelijk actief de burgers bij de evaluatie te betrekken, buiten de - volgens de eigen woorden van de coalitie - 'ongeloofwaardige' bewonersorganisatie om, werden afgewezen.

De partijen VVD, WeertLokaal, WAP en D66 willen niet actief de burgers betrekken bij de politiek, bij voor hen belangrijke zaken. De gemeente blijft passief en denkt dat de evaluatie in de raadscommissie Algemene Zaken voldoende mogelijkheid biedt voor burgers om hun mening kenbaar te maken. Ze laat daarmee zien dat ze niet weet hoe gewone mensen tegenover de gemeentelijke politiek staan.

Er is niets, maar dan ook niets, tégen het SP-voorstel om de bewoners in een algemene openbare vergadering hun mening over de bestrijding van de overlast en daarmee de geslaagdheid van het experiment te laten geven. De gemeente dient dit te organiseren, naar onze mening. Je geeft daarmee een signaal af dat je de mening van de burger serieus neemt.

De coalitie heeft donderdag andermaal tentoongespreid goede voorstellen van de oppositie niet te WILLEN overnemen of zelfs serieus bekijken.
Een zoveelste voorbeeld van de arrogantie van de macht. Over de hoofden van de burgers.

Na een jaar waarin veel gesproken is over dualisme, openheid en de politiek naar de burger brengen laat de Weerter coalitie andermaal zien dat ze daar geen boodschap aan heeft.
Schande.

U bent hier