h

Ergernis over onheus taalgebruik van raadslid

8 november 2007

Ergernis over onheus taalgebruik van raadslid

SP-er Beuvens aanvaardt excuses WL-raadslid

'Wij hebben heel veel respect voor de manier waarop de heer Beuvens (SP) toch rustig antwoord tracht te geven op de vragen die op een onheuse manier door Weert Lokaal zijn gesteld', aldus VVD-er Marco Lempens in de laatste vergadering van de Weerter gemeenteraad.

Een artikel in het Land van Weert van woensdag 7 november 2007 door Peter Clement

'Ik sluit mij daarbij aan, respect voor de heer Beuvens', zegt CDA-woordvoerder Theo Meulen. 'Voorzitter, wij willen dit niet, de manier waarop door de heer Van de Loo (Weert Lokaal) over de SP wordt gesproken' aldus PvdA-er Hans Marechal. Raadslid henk van de Loo (Weert Lokaal) biedt daarop zijn excuses aan de heer Beuving (!) aan 'voor mijn niet juist gekozen woorden'. De SP-voorzitter reageert ad-rem: 'Mijn naam is Beuvens en niet Beuving (red. wijkraadvoorzitter Boshoven)', en voegt eraan toe: 'excuses aanvaard.'

Waar het om ging? Raadslid Henk van de Loo vond het blijkbaar van groot belang om van SP-fractievoorzitter Herman Beuvens te horen waarom deze een SP-motie 'gewoon' op een A4-tje had getikt en niet in de normale 'gemeentelijke' lay-out. 'Was u daar te lui voor?' wilde Van de Loo van de SP-er weten tot grote ergernis van de raad voor dit taalgebruik. De sympathie voor de correctheid waarmee SP-er Beuvens de 'onheuse' bejegening van Weert Lokaal raadslid van de Loo beantwoordde, werd beloond. Ook al trok de Weerter SP bij gebrek aan steun haar motie in, toch gaan de Weerter CDA en PvdA net als de SP hun haagse volksvertegenwoordigers vragen er zorgvuldig op toe te zien dat het plan van de ministers Bos en Vogelaar om vanaf 1 januari 2008 vennootschapsbelasting te heffen bij woningcorporaties niet mag leiden tot hogere huren en minder betaalbare koopwoningen voor minder draagkrachtigen in Nederland en dus ook in Weert.

Motie niet aangenomen, bedoeld effect toch bereikt

U bent hier