h

SP'er in tijden van de Coronacrisis

30 april 2020

SP'er in tijden van de Coronacrisis

Het is in deze tijd lastig om als SP’er actief te zijn. We mogen de wijken niet in, de markt niet op en geen bijeenkomsten organiseren. Terwijl we normaal gesproken altijd fysiek onder de mensen zijn, moeten we in deze tijd op zoek naar andere manieren om met inwoners in gesprek te gaan, onrechtvaardigheid aan het licht te brengen en zelfs om te overleggen.
Maar we moeten vooral niet vergeten de lol er in te houden.

Die lol was ik een aantal maanden geleden helemaal kwijt. Ik zal niet in details treden. Het was een opeenstapeling van vanalles. In de tussentijd heb ik goed gezocht en de lol weer teruggevonden, maar het is vooral de strijdlust in mij die mij heeft doen besluiten weer aan de slag te gaan. Want het is juist in tijden als deze nodig actief te zijn als SP’er. 

Het is in tijden als deze dat:
- Aandeelhouders van supermarkten hun kapitaal zien groeien, terwijl hun werkers vaak onveilig en met een onzeker flexcontract werken voor een laag loon.
- Woningcorporaties er dit jaar weer voor kiezen om hun huren te verhogen, terwijl vorig jaar de helft van de huurders al moeite had met het betalen van hun huur. En er waarschijnlijk dit jaar een groot deel huurders bij komt die de huur niet kunnen betalen door de crisis.
- Vliegtuigmaatschappij KLM 4 miljard euro van de overheid ontvangt, maar zij hun verantwoordelijkheid niet nemen en 2000 werkers op straat zetten. 

Wij zijn het die de verhalen moeten ophalen van mensen die niet veilig kunnen werken, hun huur niet kunnen betalen, of hun baan dreigen te verliezen. Wij moeten die mensen bij elkaar brengen, hun verhalen naar buiten brengen en er samen met hen voor zorgen dat we het systeem aanpakken. Dat systeem waarin het geld naar een kleine groep mensen gaat, terwijl de rest ervoor zorgt dat er geld in het laatje komt. Laten we er samen voor zorgen dat de rekening van de Coronacrisis betaald wordt door de mensen die het geld kunnen missen.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier