h

Alle treinen moeten gaan rijden!

14 januari 2014

Alle treinen moeten gaan rijden!

Er is plotseling veel te doen over het openbaar spoorvervoer rond Weert. De provincie zet in op een stoptrein tussen Weert en Roermond met nieuwe stations, de gemeente zet liever in op een trein naar België…

Laat ik het positief zien. Er is aandacht voor openbaar vervoer. Maar waarom nu net doen alsof er een keuze gemaakt moet worden? Weert heeft belang bij zowel een trein naar België als een stoptrein naar Roermond.

Volgens de gemeente vallen de kosten voor een trein naar België mee. Zo’n 8 miljoen euro. En de verbinding is gemakkelijk op te starten. Doen!

De NS doet er moeilijk over dat een andere vervoerder, bijvoorbeeld Veolia, wel eens een stoptrein tussen Weert en Roermond zou willen laten rijden. De SP is ook geen voorstander van concurrentie op het spoor omdat dat vooral kansen om zeep helpt. Maar met de provincie in de nek wil de NS ineens wel een stoptreindienst tussen Weert en Roermond gaan doen met stops in Haelen en Baexem. Doen!

Kortom, maak geen keuze, zet in op allebei. Voor je het weet stap je in Weert zowel op de trein naar Baexem als naar Hamont en Antwerpen!

En is dat een bedreiging voor Weert als intercitystation? Integendeel. Het betekend meer reizigers, meer overstappers en nogmaals, de NS heeft geen enkele intentie om Weert als intercitystop op te heffen.

Die angst steeds weer oprakelen, dat is alleen maar negatief en defensief denken, niet positief en niet denken in kansen!

Jeroen Goubet

U bent hier