h

Kermisprijzen

4 oktober 2012

Kermisprijzen

De twee grootste sociale en laagdrempelige evenementen die ieder jaar in Weert plaatsvinden zijn wat mij betreft carnaval, of beter gezegd 'Vastelaovundj', en de kermis. In beiden kan ik me een paar dagen lang helemaal onderdompelen. De afgelopen dagen was het weer tijd voor de Weerter Kermis.

De op een na grootste van Nederland, maar zeker de meest betaalbare en de gezelligste. En dit jaar had ik de eer om de jaarlijkse kermisprijzen uit te reiken.

Dat deed ik dat voor het eerst, samen met collega-raadslid Geert Gabriëls van Weert Lokaal en kermiswethouder John Cardinaal. Er waren vijf verschillende categorieën, verkoopzaken (eten en drinken), spelletjes, klein vermaak (kinderattracties), groot vermaak (de extreemste machines), en er was de publieksprijs. Mijn favoriet.

De prijsuitreiking was fantastisch. Wie vindt het nu niet leuk om mensen blij te maken, ze te belonen voor de dingen die ze doen? De oorkonde en de eer gaf meer dan genoeg voldoening voor de kermisexploitanten. Vooral de jongedame van de Schwenkgrill, de inmiddels bekende 'Duitse curryworstentent' op de Markt naast café de Gruyter was enthousiast. Voor het vijfde opeenvolgende jaar won ze een prijs en voor de vierde maal de eerste ook nog. Ze bleef maar praten en iedereen bedanken en ik probeerde haar in mijn beste 'steenkolen-Duits' te antwoorden.

En ook leuk om het publiek er bij te kunnen betrekken.

Na de prijsuitreiking die plaatsvond op het terras van het Kermiscafe aan de Dries was er een optreden van Matti Boegatti. Een artiest die de smartlap ver het overdrevene intrekt. Heerlijk fout maar wel een topartiest die iedereen meekrijgt met zijn eigen versies van Hollandse meezingers.

Het mag duidelijk zijn dat ik er verschrikkelijk van het genoten. Volgend jaar weer. Dat geldt zowel voor de prijsuitreiking als de kermis trouwens.

Een sfeerverslag in foto's op de website weertdegekste.nl

U bent hier