h

Verkiezingsborden te duur, maar wel naar China

17 augustus 2012

Verkiezingsborden te duur, maar wel naar China

Tot mijn verbazing kwam ik er vorige week achter dat er in Weert geen verkiezingsborden meer geplaatst zullen worden. Per verkiezingsronde een bezuiniging van 15.000 euro. Schijnbaar stond dat in de 'bezuinigingscatalogus' van de gemeente. Ik heb het over het hoofd gezien, en mijn twee partijgenoten ook.

Over bezuinigingen gaat het de laatste tijd veel. En terecht. Je kunt niet meer uitgeven dan er binnen komt. Maar er zijn tonnen, zo niet miljoenen bezuinigd in Weert op dingen waar je het mes eigenlijk niet in wil zetten. Leerlingen die niet meer naar hun (speciale) school gebracht worden (inmiddels via politiek gekunstel hopelijk gerepareerd), Risse-werknemers die ontslagen worden, de fietsenstalling in de binnenstad. Om maar een paar voorbeelden te noemen. Het mes ging te vaak te ver in vooral de verkeerde dingen waardoor de SP niet in kon stemmen met de voorgestelde bezuinigingen.

Is het wegbezuinigen van de verkiezingsborden dan erg?

Ikzelf vindt van wel, maar ik kan me best voorstellen dat er mensen zijn die zeggen, 'prima, als het dan toch moet'?

Gisteren kreeg ik een mailtje van de gemeente. Het college heeft gesproken over een reis naar China in oktober. Voor de stedenband.

'Elke fractie (red. zes in totaal) wordt in de gelegenheid gesteld een deelnemer aan te melden voor deze reis die medio oktober plaatsvindt. Van drie fracties zijn al aanmeldingen binnen'.

Ohw? En dat kan wel?

Hoeveel verkiezingsborden kun je daarvoor plaatsen? Terwijl er voor bedragen die bijna niemand ooit op zijn bankrekening ziet staan bezuinigd wordt, willen alvast drie Weerter volksvertegenwoordigers hun taak ook best voor een paar dagen in China uitoefenen (voor de Weertenaar).

De SP gaat in ieder geval niet mee naar China.

Want hoe kan ik dat uitleggen aan de mensen die de pijn van de bezuinigen voelen? Hoe kan ik dat ?berhaupt uitleggen?

Ik wil alleen aan degenen die er mij naar vragen (want dat gebeurt als men met zo iets komt) uitleggen dat ze vooral hun eigen conclusie hierover moeten trekken. En ik heb een vaag vermoeden wat de conclusie van de meesten zal zijn.

Jeroen Goubet

U bent hier