h

Bezoek aan Poort van Limburg: dubbel gevoel

10 april 2012

Bezoek aan Poort van Limburg: dubbel gevoel

De gemeenteraad bracht eind vorige week een kort werkbezoek aan het in aanbouw zijnde zalen-, kantoren-, en appartementencomplex 'Poort van Limburg' in Weert. Van binnen ziet het er nog veel indrukwekkender uit dan van buiten. Maar die enorme omvang brengt ook een dubbel gevoel met zich mee.

 Jeroen Goubet
Raadsleden in het brasserie-gedeelte van het zalencomplex. Foto's: Jeroen Goubet

 Jeroen Goubet
De Poort van Limburg in aanbouw

Wandelend door het complex is duidelijk te zien dat het plan opgezet is in 'de goede tijd' voor het vastgoed, de tijd vóór de kredietcrisis in 2008. Het zalencomplex is prachtig, het kantoorgedeelte is enorm. Zo enorm dat ik me afvraag of het niet een maatje te groot is voor Weert. Ook het appartementengedeelte is groot.

De Poort van Limburg heeft forse tegenslagen gehad. Uiteraard de ingestorte vastgoedmarkt, maar vooral het afketsen van de vestiging van het UWV in het complex. En er zijn ook fouten gemaakt waardoor de kosten zijn opgelopen en er nog allerlei financiële risico's open liggen. Wat er allemaal is misgegaan daarvoor verantwoordelijk zijn wordt op dit moment in een onafhankelijk onderzoek uitgezocht. Dat onderzoek wordt uitgevoerd door de rekenkamer van de gemeente Weert in opdracht van de gemeenteraad.

 Jeroen Goubet
De foyer van het zalencomplex

 Jeroen Goubet
Nabij de ingang van het zalencomplex

De meningen in Weert over het complex zijn terecht pittig, maar er valt eigenlijk pas echt wat te zeggen als het onderzoek klaar is.

Positief is dat Weert in ieder geval een prachtig zalencomplex krijgt dat de 'oude' Poort van Limburg zal doen vergeten. Maar ik denk dat ik er pas echt van genoten kan gaan worden als alle open eindjes die er nu nog zijn aan elkaar zijn geknoopt.

 Jeroen Goubet
Enorme ruimtes in het complex

 Jeroen Goubet
Doorkijkje naar het stadscentrum

 Jeroen Goubet
Het zalencomplex begint vorm te krijgen

 Jeroen Goubet
Grote zaal in aanbouw

Jeroen Goubet

SP: raadsenquête naar fouten rond Poort van Limburg

U bent hier