h

'Drainage Boshoven aanpakken'

18 november 2010

'Drainage Boshoven aanpakken'

'Problemen zijn er al ruim 20 jaar'

Bij het comité wateroverlast Boshoven is de afgelopen dagen een aantal klachten binnengekomen over wateroverlast. Het comit? heeft volgende week een overleg met de gemeente om de problemen te bespreken.

Een artikel uit Dagblad De Limburger van woensdag 17 november 2010.

In de Weerter wijk Boshoven liggen verschillende straten die al meer dan twintig jaar last hebben van structurele wateroverlast. In april 2009 werd, na onderzoek door de gemeente, de drainage gerepareerd. Die was deels dichtgeslibd waardoor vooral in de bloemenbuurt kruipruimtes onder water kwamen te staan, bewoners last hadden van overmatig vocht in huis of verstopte afvoeren.

De forse regenval van de afgelopen dagen heeft ervoor gezorgd dat bij meerdere bewoners de waterproblemen terugkeerden. "Een handvol mensen heeft zich tot nu toe gemeld", weet John van den Hoven van buurtvereniging Bosseve. "De vraag is natuurlijk of de overlast veroorzaakt is door de regenval van de laatste tijd of dat er toch weer een structureel probleem is ontstaan. Dat zullen we bij de gemeente dan ook aankaarten. Misschien dat er weer onderhoud gepleegd moet worden."

Het comité wateroverlast Boshoven heeft volgende week een gesprek met de gemeente. "In eerste instantie was het gesprek bedoeld om de maatregelen te evalueren die de gemeente vorig jaar heeft genomen. Maar de nieuwe overlastmeldingen worden daarbij ook besproken," weet Van den Hoven.

Bewoners uit de bloemenbuurt kunnen hun overlast melden via een speciaal e-mailadres dat het comit? daarvoor heeft geopend.

De gemeente laat weten dat er bij haar ook klachten zijn binnengekomen over wateroverlast. "Maar de klachten uit de bloemenbuurt zijn niet veel meer dan uit andere wijken in de stad," laat een woordvoerster weten. De overlastmeldingen die bij de gemeente binnenkomen gaan vooral over verstopte putten in de straat waardoor de weg blank komt te staan. "Of de klachten een dieper liggende oorzaak hebben moeten we bekijken. Dus in dat opzicht komt het overleg van volgende week op een goed moment."

Oproep: meld wateroverlast Boshoven

U bent hier