h

'Chemisch afval met taxi ophalen'

16 november 2010

'Chemisch afval met taxi ophalen'

'Wethouder bekijkt SP-voorstel'

De gemeente Weert gaat op korte termijn kijken of er weer een voorziening kan komen die chemisch afval bij de inwoners aan huis komt ophalen. Dat gebeurt op voorspraak van de Socialistische Partij, die signaleerde dat daar in Weert behoefte aan is.

Een artikel uit Dagblad De Limburger van maandag 15 november 2010.

De SP hield in 2008 al een enquête waaruit naar voren kwam dat veel Weertenaren de chemokar graag terug zien keren. Ook wijkraden wendden zich tot de partij om hen op het probleem te wijzen.

"Natuurlijk snappen wij dat het herinvoeren van de chemokar in de huidige tijd veel te duur is", verteld SP-raadslid Paul Lempens. "Bovendien kwam de chemokar vaak op tijden langs de deur waarop de meeste mensen niet thuis waren. Maar een afvaltaxi waarbij mensen op afroep hun klein chemisch afval kwijt kunnen, lijkt ons niet onhaalbaar."

Verantwoordelijk wethouder Harrie Litjens (Weert Lokaal) merkt ook dat er nog steeds behoefte is aan een dergelijke voorziening. "Daarom wordt er op korte termijn al een onderzoek gestart. Daarbij is het vooral ook de vraag of er ondernemers te vinden zijn die in deze dienst een manier zien om een boterham te verdienen. Op dit moment kunnen we daarom nog niet zeggen wanneer zo'n dergelijke taxi ingevoerd zou kunnen worden", laat een gemeentewoordvoerder namens de wethouder weten.

"Het is niet alleen een manier voor de gemeente om de dienstverlening te verbeteren, het is ook beter voor het milieu", weet SP-raadslid Lempens. "Als zo?n afvaltaxi er is, dan belandt er ook minder klein chemisch afval tussen het normale huisvuil."

Inwoners van Weert kunnen nu binnen de gemeentegrenzen alleen maar bij de milieustraat van de gemeente terecht met hun chemisch afval. Daarnaast beschikken ze ook nog over een blauwe milieubox, maar uit een SP-enquête uit 2008 blijkt dat ruim de helft van de 248 ondervraagden die box toen niet gebruikte.

Onderzoek mogelijkheden ophalen chemisch afval

U bent hier