h

De meest actuele?

26 januari 2009

De meest actuele?

PvdA raadslid Hans Marechal blikt op lokale website van zijn partij terug op 2008. Hij heeft hier een eigen 'weblog', wat eigenlijk geen echt weblog is maar meer een soort dagboek, want er is geen reactiemogelijkheid.

Het stukje is een overpeinzing van het afgelopen jaar. Wat ging er goed, wat ging er minder goed. Allemaal heel leuk en aardig, maar tegen het einde gaat hij een klein beetje de mist in:

"Daarom trouwens ook dat we zo intensief gebruik maken van onze website. Ik durf zondermeer te zeggen dat het de meest actuele politieke website van Weert is, iets waar we trots op mogen zijn. (Dank zij onze webmaster Ton natuurlijk)"

Zo schreef Hans. De webmaster van deze website twijfelde aan die bewering. Hij nam de proef op de som, en vergeleek de twee websites weert.pvda.nl en weert.sp.nl eens met elkaar. Bij de welbekende zoekmachine Google werden een viertal grote thema's ingetypt waar Hans het in zijn stukje over heeft:

  • 'Nieuw stadhuis Weert'. Als zevende 'hit', een bericht op de Weerter SP website van zes oktober jongstleden. Op de derde pagina een PvdA-link na nog een stuk of vier SP-pagina's.
  • 'Frunpark'. De zesde hit is een link naar een pagina op dit SP-weblog van elf oktober jongstleden. Onderaan de vierde pagina een link naar de PvdA website. Wat eerder op die pagina ook een link naar de website van het CDA Weert.
  • 'Lemmers Food Group.' Wederom als zesde een link naar een bericht op deze SP-site uit augustus 2007. op de vierde pagina nog een SP link. Op de vijfde pagina een link naar de website van de VVD. Op de zevende pagina een PvdA link en een link naar Weert Lokaal.
  • En tot slot 'IJzeren Rijn Weert'. Als tweede(!) hit een link naar het dossier van de SP Weert hierover. op de volgende pagina's diverse SP-links. Geen PvdA-website over het onderwerp tegengekomen in de eerste tien pagina's. Ook hier wel pagina's van het Weerter CDA gevonden.

Daarna heeft de webmaster ook nog even het aantal nieuwsberichten van het afgelopen jaar, 2008, bekeken op de beide websites. De PvdA publiceert het meeste nieuws in persoonlijke stukjes geschreven door de fractieleden en de wethouders in het 'weblog'. Deze niet meegerekend kwam de webmaster uit op 26 stuks 'echte' nieuwsberichten, dit jaar nog geen. Op de SP website was het een langere tel, want het bleken er 119 te zijn. Dit jaar zijn er al 12 berichten gepubliceerd. Ook hier het weblog niet meegerekend trouwens.

De website van de PvdA is vrij actueel. Zeker in vergelijking met de websites van andere Weerter politieke partijen, want daar verschijnen bijna nooit nieuwe berichten op.

Maar Hans Marechal mag dus best eens wat vaker op deze website van zijn socialistische collega's kijken. Dit is namelijk ècht de meest actuele van Weert. En daar kan hij trouwens ook reageren op stukjes in een echt weblog. Onder andere op dit bericht.

U bent hier