h

SP Weert mobiliseert mensen tegen de macht van zorgverzekeraars

30 november 2016

SP Weert mobiliseert mensen tegen de macht van zorgverzekeraars

Foto: Nico van de Bent / SP Weert

Op zaterdag 26 november was hat dan zo ver, vanuit het hele land kwamen ruim drieduizend mensen in Den Haag bijeen op het Spuiplein voor de landelijke aftrap van het Nationaal Zorgfonds. Een ongekende opkomst, want nog nooit waren zoveel mensen bij elkaar gekomen om te protesteren tegen de macht van zorgverzekeraars en het eigen risico.

Ook de SP-afdeling van Weert mobiliseerde een grote groep mensen om mee te gaan naar Den Haag. Ruim 20 personen uit Weert en omstreken hadden zich aangemeld om in alle vroegte mee te gaan met de bus. In de bus naar Den Haag werden ze getrakteerd op een lunchpakket en stelde onze kandidaat voor de Tweede Kamerverkiezingen Bert Peterse zich voor, waarna luid applaus volgde.

‘Al 10 jaar lang is de zorg overgeleverd aan de marktwerking en sindsdien reizen de prijzen de pan uit. We merken gewoonweg dat het niet meer draait om de persoon die de zorg nodig heeft, maar de miljardenwinst. Zorgverzekeraars zijn verwikkeld in een concurrentiestrijd, maar Jan, Ali, Piet of Fatima zijn daar de dupe van. Mensen die zorg nodig hebben, vermijden de zorg simpelweg omdat ze het niet kunnen betalen. Zorgverzekeraars spenderen miljarden aan onnodige bureaucratie, reclamecampagnes en bonussen voor topbestuurders. Wij gaan die rekening niet betalen, het is tijd voor een Nationaal Zorgfonds zonder eigen risico!’’ Aldus Ibrahim Doslu.

Foto: Nico van den Bent / SP Weert

Het Nationaal Zorgfonds is een snelgroeiende volksbeweging tegen de macht van zorgverzekeraars en het eigen risico. Niet alleen de SP staat achter dit initiatief, maar ook heel veel bondgenoten zoals: huisartsen, tandartsen, chirurgen, partij 50Plus, Omroep Max, Partij voor de Dieren, FNV senioren, KBO Brabant en nog veel meer!

Momenteel telt de beweging 222.000 steunbetuigingen, dit aantal loopt snel op!

Bent u ook klaar met de jaarlijkse premiestijging, het eigen risico en de macht van zorgverzekeraars? Dan is het nu tijd om in actie te komen! Laat uw steunbetuiging achter op: www.nationaalzorgfonds.nl en bestel een actiepakket. U kunt ons ook elke zaterdag vinden op de weekmarkt. Als u vrijwillig mee wilt helpen met een van onze acties, ook dan bent u van harte welkom!

U bent hier