h

Uitkomst Kieskompas

3 februari 2010

Uitkomst Kieskompas

Het eerste wat iedere politicus doet is als een stemwijzer beschikbaar is deze invullen om te kijken hoeveel de overeenkomst met je iegen partij is, maar ook hoe je wordt geplaatst ten opzichte van andere partijen. Toen ik dit vanmorgen deed, viel mij iets heel raars op.

Aangezien ik zelf mee bepaald heb hoe mijn antwoorden op de stellingen namens de SP zijn, was het eerste wat ik te zien kreeg bij het kieskompas voor Weert het onderstaande plaatje.

Daar staat dat ik het dichts bij Weert Lokaal sta. Vreemde zaak. Ik had toch alles ingevuld zoals we hadden opgegeven? Dan maar eens analyseren. Dan krijg je onderstaand plaatje.

Gelukkig, ik scoor voor 97,5% SP en slechts 70,8% Weert Lokaal. Maar waarom geeft Kieskompas dan aan dat ik het meest met Weert Lokaal overeenkom? Dit is ten eerste onjuist qua score. Ten tweede ligt Weert Lokaal heel dicht bij de SP bij de links/rechts en progressief/ conservatief score. Nu wordt het even statistisch/analytisch, maar voor dit soort dingen is spreiding van belang. De spreiding tussen Weert Lokaal en SP in het totaaloverzicht pakt dus niet goed uit, maar per thema wel. In mijn geval kom ik dus bij ieder thema meer in de buurt van de SP dan Weert Lokaal uit.

Er moet dus haast een technische fout in het programma zitten. Dus mijn verzoek is: test de kieskompas en zijn er bij u ook rare uitslagen? Reageer dan hieronder. Immers kan het ook toeval zijn bij mij, maar dan moet dat wel worden uitgesloten.

U bent hier