h

Laseractie '0% is genoeg!'

26 juni 2020

Laseractie '0% is genoeg!'

Foto: Nico van den Bent

In heel het land komen deze week duizenden huurders samen met de SP in actie tegen de geplande huurverhoging. Ook de Weerter SP is samen met huurders in actie gekomen. Via een laser verscheen gisteravond op verschillende gebouwen de tekst '0% is genoeg!'.  

In heel Nederland hebben tienduizenden mensen via sp.nl/stopdehuurverhoging laten weten tegen de huurverhoging te zijn. Zo ook in Weert: meer dan 100 mensen hebben aangegeven dat 0% al meer dan genoeg is. Daarom zijn de huurders ook in de afdeling Weert een actie gestart. Nadat zij vorige maand een brief, gericht aan woningcorporaties in de krant hebben geplaatst, vond gisteravond een

vervolgactie plaatst.

Op verschillende bekende gebouwen in Weert en in Budel werd met een laserapparaat de tekst '0% is genoeg!' gelaserd. Dit om duidelijk te maken dat ook in Weert huurders tegen de huurverhoging zijn. “De huurders betalen via de verhuurdersheffing nog steeds voor de kosten van de vorige crisis. Het is niet de bedoeling dat ze nu ook voor deze economische crisis moeten betalen. Waarom worden dit jaar de huren verhoogt, juist bij die mensen die het vaak al moeilijk hebben, terwijl KLM een miljardensteun van de overheid krijgt?” Aldus Mathijs Fiddelaers,
voorzitter van de afdeling Weert.

De acties in het land voeren de druk al hoog op. De Eerste Kamer wilt ook dat de minister de huren bevriest, maar minister Ollongren weigert. Daarom is er vandaag ook een Zoom-bijeenkomst met ruim 300 boze huurders en de minister. Wilt u er ook bij zijn? Ga dan naar
sp.nl/digitaledemonstratie. Met elkaar zorgen wij ervoor dat de
huurverhoging dit jaar 0% blijft!

U bent hier