h

Huurders vragen via de krant om de huurverhoging te stoppen

11 juni 2020

Huurders vragen via de krant om de huurverhoging te stoppen

Foto: Mathijs Fiddelaers

Donderdagochtend verscheen in Dagblad de Limburger een brief namens verschillende huurders. In deze brief roepen ze woningcorporaties op om af te zien van de geplande huurverhoging. Lees de brief hier.

Het lijkt de normaalste zaak van de wereld, woningcorporaties die ieder jaar de huren verhogen. Ook dit jaar wordt die keuze gemaakt terwijl veel huurders al moeite hebben met het betalen van de huur en daarbij de onzekerheid groeit door het Coronavirus. Tijdens de eerste bijeenkomst met huurders en de SP is besloten woningcorporaties openlijk via de krant aan te spreken op de geplande huurverhoging.

'Woningcorporaties blijven binnen de richtlijnen die zij hebben. Wettelijk doen zij dus niks verkeerd. Wij spreken hen aan op het morele aspect. In feite vragen we hen netjes hoe ze het in hun hoofd halen om dit jaar de huren te verhogen. Het kan toch niet zo zijn dat we in een economische crisis huren verhogen terwijl huurders via de verhuurdersheffing nog steeds de rekening betalen van de vorige crisis.' Aldus Mathijs Fiddelaers namens de SP.

Weert is niet de enige afdeling die samen met huurders optrekt. Door heel het land zijn SP-afdelingen met huurders in actie gekomen tegen de huurverhoging. Ook in het parlement is de SP aan de slag om de verhoging van tafel te krijgen. Tot tweemaal toe heeft de Eerste Kamer een motie aangenomen van senator Tiny Cox waarin Minister Ollongren dringend wordt gevraagd dit jaar de huren niet te verhogen.

De brief is hier te lezen

U bent hier