h

SP-ERS STUREN KAARTJES NAAR MENSEN IN CRUCIALE BEROEPEN

21 april 2020

SP-ERS STUREN KAARTJES NAAR MENSEN IN CRUCIALE BEROEPEN

Foto: SP

Vandaag hebben verschillende werknemers in cruciale beroepen een kaart ontvangen van de Weerter SP afdeling. Dit om hen een hart onder de riem te steken nu zij plots ook door de regering gezien worden als werknemers in een ‘cruciaal beroep’. Het zijn tevens de beroepsgroepen waarop door diezelfde politiek jarenlang bezuinigd is. De boodschap van de SP is simpel ‘Jullie kunnen op de SP rekenen voor, tijdens én na de crisis. Houd moed, blijf gezond en ga zo door.’

Afgelopen weekend schreven John, Mathijs, Nico, Danique en Yasemin tientallen kaarten voor verzorgenden, leraren, politieagenten en supermarktmedewerkers in Weert, Nederweert en Cranendonck. Jarenlang is er door het kabinet op hen bezuinigd. Ook na verschillende stakingen werden hun eisen niet ingewilligd. Daarbij zijn supermarktmedewerkers voornamelijk jongeren die werken met een flexcontract, en daarmee hebben zij een onzeker inkomen. Ook is het werk voor hen vaak gevaarlijk omdat het soms onmogelijk is om 1,5 meter afstand te houden.

In deze Coronatijd zijn dit onder andere beroepen die benoemd worden als cruciaal. Natuurlijk zijn er ook nog meer cruciale beroepsgroepen zoals de GGZ, postbezorgers, schoonmakers etc. Ook zij worden door de SP gewaardeerd. Volgens de socialisten moet die waardering er niet alleen zijn tijdens een crisis zoals deze, maar horen deze werkers altijd gewaardeerd te worden. Nu zij benoemd worden als cruciaal beroep wordt er vol lof over hen gesproken, worden zij helden genoemd en klapt zelfs de koninklijke familie voor zorgmedewerkers.

Mathijs Fiddelaers namens de Weerter SP: ‘Alleen een applaus is niet genoeg. Het zijn zij die net als de bouwvakkers, de conciërges, vuilnismannen etc. hard werken en de economie laten draaien. Deze mensen verdienen continue de waardering die zij verdienen in vorm van een fatsoenlijk salaris en zeggenschap over hun werk. Laten we hen niet vergeten, en eens spijkers met koppen gaan slaan!’.

U bent hier