h

Onderzoek in de buurt

16 februari 2019

Onderzoek in de buurt

Foto: SP

Zaterdag zijn een groep vrijwilligers van de SP afdeling Weert voor de tweede maal de buurt ingegaan op Groenewoud. Dit omdat er sprake is van schimmel in bepaalde de woningen van Wonen Limburg.

"Een goede actie begint met het juiste onderzoek. In dit geval de ervaringen van bewoners die huren van Wonen Limburg. Dit zijn de mensen die dagelijks geconfronteerd worden met schimmel in hun woning. Om erachter te komen hoe groot dit probleem is gaan wij in gesprek met deze bewoners." Aldus Danique van den Bent, bestuurslid van de SP afdeling.

Verschillende mensen gaven aan inderdaad last te hebben van schimmel. De bewoners die niet thuis waren of geen tijd hadden, hebben een forumlier ontvangen wat zij mogen invullen en inleveren.

Foto: SP

“Over de resultaten kunnen wij op dit moment nog niks zeggen.
Maar het aantal bewoners dat aangeeft schimmel in huis te hebben is schrikbarend. Wij gaan nu aan de slag om alles op een rijtje te zetten. Maar zoals het er nu naar uitziet kunnen we zeggen dat dit wordt vervolgd”. Aldus Danique.

Heeft ook zelf ook last van schimmel in een woning van Wonen Limburg, laat dit ons dat weten via weert@sp.nl zodat wij contact met u kunnen opnemen.

U bent hier