h

SP geeft volledig fractiebudget terug aan de gemeente

1 november 2018

SP geeft volledig fractiebudget terug aan de gemeente

Dinsdag verscheen in Dagblad de Limburger een stuk waaruit blijkt dat
oud-raadsleden Jeroen Goubet en Karin Duijsters de raadszetels van de SP niet terug geven aan de partij. Van de ex-leden heeft de SP zelf niets vernomen. De SP maakt dus geen deel meer uit van de gemeenteraad. Dit is een reden waarom de SP het hele fractiebudget terugstort op de rekening van de gemeente Weert.

Een fractie krijgt jaarlijks zo'n €4000,- van de gemeente om Weertenaren te informeren over hun werk in de raad en om de inwoners te betrekken bij de politiek. De raadsleden hebben dat sinds de verkiezingen niet gedaan. Afdelingsvoorzitter Mathijs Fiddelaers 'Ik heb liever dat we dit gemeenschapsgeld nu terugstorten en dat het besteed wordt aan de inwoners van Weert, dan dat het op een plank ligt te wachten. Er groeien volgens de gemeente nog ruim zeshonderd kinderen op in armoede, dat is een schande. €4000,- is een leuk bedrag waar je mooie dingen mee kunt doen voor hen.'

Dit betekent niet dat de SP niets meer doet. Natuurlijk blijft de SP zichtbaar aanwezig, ook zonder het fractiebudget. 'Om mensen te betrekken bij de politiek heb je niet altijd geld nodig. We moeten naar de mensen toe, met hen in gesprek en samen werken aan een beter Weert.' Aldus Mathijs.

U bent hier