h

ROOD Weert in actie tegen de sleepwet en vóór privacy

10 maart 2018

ROOD Weert in actie tegen de sleepwet en vóór privacy

Foto: Ibrahim Doslu

ROOD Weert heeft zaterdag een viertal banners opgehangen in de binnenstad van Weert, om te laten zien wat de gevolgen zijn van de sleepwet. Zoals veel mensen weten, wordt er op 21 maart naast de gemeenteraadsverkiezingen ook gestemd in een referendum over de sleepwet. Als deze wet wordt aangenomen, mogen de inlichtingsdiensten zien wat je appt, horen met wie je belt en kijken welke websites je bezoekt.

Door de sleepwet, de nieuwe Wet op inlichtingen en veiligheidsdiensten (WIV), kunnen veel onschuldige mensen worden afgeluisterd. Hierdoor ook de naam sleepwet: bij het afluisteren van verdachte personen wordt ook informatie van omwonende bekeken. Door deze overvloed van informatie wordt het alleen maar moeilijker om de juiste/verdachte informatie te vinden. Het lijkt een beetje op een speld in ene hooiberg.

Naast dat deze gegevens drie jaar lang worden opgeslagen, mogen ze deze gegevens ook ongefilterd delen met andere landen. ‘Mark Rutte luistert niet meer naar de inwoners van Nederland, maar wilt wel graag luisteren met wie je belt. Ze hebben niks te maken met welke sites we bezoeken of met wie we appen. Dit is pure privacyschending’ alsdus Danique van den Bent namens ROOD Weert.

De sleepwet zorgt niet voor meer veiligheid, maar voor het afnemen van onze privacy. Vind jij ook dat dit niet mag gebeuren? Stem dan op 21 maart tegen de sleepwet!

Voor meer informatie over de Sleepwet en onze standpunten klik dan hier.

Foto: Ibrahim Doslu

 

U bent hier