h

Hoe koos Weert?

24 maart 2018

Hoe koos Weert?

Foto: Jeroen Goubet / SP Weert

Afgelopen woensdag vonden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Dezelfde avond werd al bekend dat Weert Lokaal en DUS Weert de grote winnaars waren en de landelijke partijen de grote verliezers. Maar hoe koos Weert op wijk- en dorpsniveau? Welke partij werd waar de grootste? En hoe dezen de individuele kandidaten het in hun woonplaats? Zoals altijd maakte de SP een analyse.

SP lijsttrekker en herkozen raadslid Jeroen Goubet. ‘De SP heeft tijdens deze verkiezingen voor het eerst raadszetels verloren in Weert. We maakten altijd al een grondige analyse na iedere verkiezing maar nu is het extra belangrijk. Waar is het mis gegaan? We willen leren en veranderen’.

De SP maakte een uitgebreid rapport over de uitslag.

U bent hier