h

Zilveren Tomaat voor Ton Mertens

6 januari 2018

Zilveren Tomaat voor Ton Mertens

Foto: Ibrahim Doslu / SP Weert

De SP Weert heeft gisterenavond voor het eerst een Zilveren Tomaat uitgereikt aan één van haar trouwste leden, Ton Mertens. Dat gebeurde tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de socialisten.

De zilveren tomaat is de op één na hoogste onderscheiding binnen de SP. Afdelingen reiken deze waardering zeldzaam uit en enkel aan mensen die van zeer grote verdiensten zijn voor de partij.

Ton werd in de jaren ’90 van lid van de SP omdat hij in verzet kwam tegen de sloop van sociale huurwoningen aan de Schuttebeemd in Groenewoud. Zijn straat, zijn huis. En met succes, want de ‘hoge huizen’, staan er nog steeds, opgeknapt en wel.

Ton werd lid van de SP. En hij is sindsdien bij geen enkele marktactie of wijkactie meer weg te denken.

SP bestuurslid Nico van den Bent; ‘Het aantal deuren waar Ton heeft aangebeld en het aantal folders dat hij heeft uitgedeeld is niet te tellen. Maar met zijn ontwapenende nuchterheid steevast ‘in ’t plat’ spreekt hij mensen direct aan. Zonder Ton, die er altijd is en klaar staat,  kan ik me geen actieve SP in Weert voorstellen.'

Foto: Ibrahim Doslu / SP Weert

Ton was overigens erg bescheiden over de prijs die hij kreeg. ‘Leuk, ik heb ook al ooit een speldje van de FNV gekregen’.

En misschien siert die bescheidenheid iemand die geen ‘prijs’ verwacht ook wel!

Zie ook:

Reactie toevoegen

U bent hier