h

Vuurwerk rond jaarwisseling

10 januari 2018

Vuurwerk rond jaarwisseling

Foto: SP

Nederland beleefde de rustigste oud en nieuw in jaren.  Maar was dit ook in de gemeente Weert?

Landelijk is er voor 68 miljoen euro aan vuurwerk verkocht. Veel mensen beleven plezier aan het afsteken van rotjes en siervuurwerk. Sinds 2015 zijn de afsteektijden ingekort. Particulieren mogen vuurwerk afsteken tussen 31 december 6 uur 's avonds en 1 januari 2 uur 's nachts. Op andere tijden is het verboden om consumentenvuurwerk af te steken, alleen professionele bedrijven mogen dat.

De SP fractie heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders betreffende het afsteken van consumentenvuurwerk in de gemeente Weert.

SP raadslid Karin Duijsters:"Het afsteken van vuurwerk is voor de ene een traditie die bij oudjaar hoort en voor de ander een bron van overlast. Wij willen graag weten wat de stand van zaken is geweest met betrekking tot het afsteken van vuurwerk in de gemeente Weert en hebben daarom een 13 tal schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders". 

De vragen die in de artikel 40 brief gesteld zijn worden binnen 30 dagen schriftelijk beantwoord door het college van B&W. 
Zie ook:

Reactie toevoegen

U bent hier