h

100-dagen beraad: bij de SP is het altijd campagnetijd

12 december 2017

100-dagen beraad: bij de SP is het altijd campagnetijd

Foto: Ibrahim Doslu / SP Weert

Terwijl Koning Winter op zondagmorgen een witte deken over het Weerter land uitspreidde, overlegden bestuur, fractie, wethouder en top-10 van de Weerter SP

in een goede sfeer in de huiskamer van buurthuis Fatima. 100 Dagen voor de verkiezingen werd gesproken over de uitdaging om in maart meer dan 3000 mensen voor de SP naar de stembus te krijgen.

Na een groepskiek en even bijpraten hebben de heren en dames en jongens en meisjes van Tomaat over inhoud en organisatie gesproken onder leiding van campagneleider Nico van den Bent. Hij trapte de ‘heidag’ af met een leuke cartoon, waarna de aanwezigen samen de onderwerpen van de bijeenkomst bespraken.

Foto: Paul Lempens / SP Weert

Foto: Ibrahim Doslu / SP Weert

Paul Lempens, oud-raadslid en tevens kandidaat 8, was aanwezig om een bijdrage te leveren aan de voorbereidingen van de verkiezingscampagne. SP-wethouder Paul Sterk was ook present om de nodige bijdragen te leveren onder andere over de zorg.

Ibrahim Doslu, bestuurslid en kandidaat 5 vertelt: ‘Het leuke aan onze partij is, dat je nauwelijks verschil merkt tussen verkiezingstijd en de normale tijd. Daar waar de andere politieke partijen zich na de verkiezingen vier jaar opsluiten in het stadhuis, zijn wij het hele jaar door actief bezig op de markt en in de wijken. Wij voeren altijd campagne. Met een enthousiaste club mensen weten we snel in te spelen op de dingen die gebeuren binnen onze gemeente. Dat is de kracht van de SP in de Weerter samenleving!’

Er is veel werk te doen, vandaar dat een campagneteam werd samengesteld en de kernboodschap alvast geformuleerd. Natuurlijk werd ook de actualiteit besproken en de hoofdlijn van het programma. En de nieuwe tomatenjassen gepast.

Foto: Paul Lempens / SP Weert

Foto: Ibrahim Doslu / SP Weert

De zelfgesmeerde broodjes op het eind vormden de afsluiting van de inspirerende ochtend. De een ging daarna aansluiten bij de stadswandeling, een ander voor Amnesty schrijven, iemand ging op familiebezoek en een enkeling ging baande zijn eigen weg door de versgevallen sneeuw. Alsof het een doodnormale winterse zondag betrof.

U bent hier