h

Trespa gaat in op CAO-eisen, staking voorbij

28 november 2017

Trespa gaat in op CAO-eisen, staking voorbij

Foto: Sjoerd van Hoof / Weertdegekste

Volgens bronnen binnen het personeel is de directie van Trespa vanavond ingegaan op de eisen van haar stakende werknemers en vakbond FNV. Na onderhandelingen hebben de directie en de bond vandaag een principe akkoord bereikt. Dat staat in een bericht dat FNV-leden zojuist hebben ontvangen.

Morgenmiddag zal er door personeel dat lid is van de vakbond na een toelichting gestemd worden over het akkoord. De eerste geluiden zijn positief en onder de werknemers heerst een gevoel van overwinning.

De SP wil de werknemers van Trespa in ieder geval van harte feliciteren. SP fractievoorzitter Jeroen Goubet; Het is natuurlijk nog even wachten of dat de leden akkoord gaan, maar één ding is in ieder geval al zeker en duidelijk: actie voeren werkt! Dit ziet eruit als een mooie overwinning!’

De SP had zich erop voorbereid om de actievoerders morgenvroeg wéér een hart onder de riem te steken, maar de pamfletten kunnen gelukkig bij het oud papier. 

U bent hier