h

SP steekt stakers Trespa hart onder de riem

27 november 2017

SP steekt stakers Trespa hart onder de riem

Foto: Nico van de Bent / SP Weert

De SP stond vanmorgen aan de poort bij Trespa in Weert om de stakende ochtendploeg daar een hart onder de riem te steken. De medewerkers van Trespa staken omdat het bedrijf niet in wil gaan op hun eisen voor een loonsverhoging, één collectieve cao en voortzetting van het sociaal plan. De steun van de SP werd erg gewaardeerd.

De ochtendploeg staakt vanaf zeven uur ’s morgens. Naast zo’n 150 medewerkers, mensen van de vakbond FNV en de Belgische vakbeweging stonden er vanmorgen dus ook vier SP’ers in alle vroegte en in de kou. De socialisten deelden een pamflet uit aan de werknemers van Trespa waarin steun voor hun actie betuigd wordt.

SP fractievoorzitter Jeroen Goubet was er ook bij.‘Het personeel wil er 2,5% loon bij, voorzetting van het sociaal plan en één collectieve cao voor al het personeel en dus geen verdeel-en-heers-afspraken meer met iedereen apart. Hele redelijke eisen, zeker als je bedenkt dat de top er in de afgelopen jaren wel steeds bij heeft gekregen. De stakers hebben onze sympathie en onze steun!’

De staking zal de komende dagen door gaan. De wisselende ochtendploeg legt steeds het werk neer terwijl andere ploegen de stakers steunen door ook aanwezig te zijn. Het was vanmorgen goed druk.

Foto: Nico van de Bent / SP Weert

Foto: Nico van de Bent / SP Weert

Foto: Nico van de Bent / SP Weert

U bent hier