h

Jeroen Goubet kandidaat lijsttrekker SP Weert

23 oktober 2017

Jeroen Goubet kandidaat lijsttrekker SP Weert

Foto: Ibrahim Doslu / SP Weert

Het bestuur van de SP Weert draagt Jeroen Goubet voor als lijsttrekker tijdens de raadsverkiezingen in maart volgend jaar. Jeroen is fractievoorzitter in de gemeenteraad. In 2014 was hij ook lijsttrekker. Wethouder Paul Sterk sluit de veertig namen tellende SP-lijst af.

Jeroen Goubet is 32 jaar, geboren in Weert en opgegroeid in de wijk Leuken. Hij woont sinds acht jaar in Keent. Jeroen werkt als chemisch laborant en procestechnoloog bij een metaalbedrijf in Weert.

Hij is geen onbekende in de Weerter politiek. Jeroen is sinds 2009, met een korte onderbreking in 2010, raadslid. In 2014 was hij de jongste lijsttrekker. Nadat de SP groeide van drie naar vier zetels in de Weerter gemeenteraad voerde hij samen met collega- raadslid Bert Peterse de ‘formatiegesprekken’ met Weert Lokaal en de VVD. Met als resultaat dat de SP voor het eerst ging besturen in Weert.

De SP kreeg de ‘portefeuille’ zorg en gezondheidswetenschapper Paul Sterk werd de eerste SP wethouder. 

Paul Sterk is tijdens de aanstaande raadsverkiezingen lijstduwer. Hij is 53 jaar en woont in de wijk Boshoven. In de afgelopen jaren zorgde hij ervoor dat de nieuwe zorgtaken die Weert vanuit Den Haag kreeg toegewezen op een fatsoenlijke en menselijke manier werden ingevoerd. Dat in tegenstelling tot veel andere gemeenten waar problemen ontstonden èn zonder dat Weert in de financiële moeilijkheden kwam.

Jeroen Goubet is enthousiast over zijn voordracht als lijsttrekker. ‘Ik ben er trots op dat de kandidatencommissie en het bestuur van de SP mij opnieuw aan de kop van de meest sociale partij van Weert willen laten gaan. Ik wil graag verder met waar we mee begonnen zijn. We hebben Weert uit het dal geholpen en bouwen weer. Met mensen, niet met stenen. Neem als voorbeeld de twee miljoen die de komende jaren naar armoedebestrijding gaan. We zijn nog niet klaar…’

Ook Paul Sterk wil graag doorgaan in de Weerter politiek. ‘De veranderingen in de zorg zijn nog maar net begonnen. Het kan nog veel menselijker en socialer.  Of de SP de kans krijgt om daar verder aan te bouwen, hangt natuurlijk eerst van de mensen af die op ons stemmen. Dat ik lijstduwer ben, is overigens ook een boodschap. Als de kiezer het wil ga ik door als wethouder. Maar voor een plek als raadslid heb ik geen ambitie.’

Foto: Ibrahim Doslu / SP Weert
Fractievoorzitter en kandidaat lijsttrekker Jeroen Goubet (rechts) en wethouder Paul Sterk (links).

Twee zittende SP-raadsleden stellen zich niet herkiesbaar.

Bert Peterse, raadslid en nummer twee op de kandidatenlijst in 2014, staat niet op een verkiesbare plek op de lijst. ‘Het was een heel moeilijk besluit. Ik ben van plan te verhuizen naar het westen van het land. Dat kan een kwestie van een maand zijn of een jaar, maar niet pas over vier jaar. Ik vind het niet netjes om me verkiesbaar te stellen, terwijl ik weet dat ik de komende periode niet vol zal maken. Uiteraard blijf ik tot die tijd betrokken bij de SP in Weert, sowieso omdat ik ook afdelingsvoorzitter ben’.

Ook Riya Geboers keert niet terug in de raad. Zij nam twee jaar geleden een vrijgekomen plek in de SP fractie in vanwege een tussentijdse wisseling. ‘Het is me heel goed bevallen. Instromen was niet makkelijk, maar het was zeer de moeite waard. Het is een voorrecht om te mogen meedenken en te kunnen meebeslissen over maatregelen die het voor de inwoners van Weert beter en prettiger maken. Ondanks dat ik het erg boeiend en interessant vind, stop ik, omdat  ik meer activiteiten samen met mijn partner wil ondernemen.

Zittend raadslid Karin Duijsters gaat graag door en staat op plek nummer drie van de concept kandidatenlijst.

De kandidatencommissie van de SP is er trots op dat ze een lijst met veertig namen kan presenteren. Afgelopen zomer heeft de commissie met vele kandidaten gesproken en heeft zij de kandidatenlijst voorgelegd aan het bestuur. Het bestuur heeft deze lijst het afgelopen weekend aan de leden gepresenteerd.

Want de lijst is nog een concept. De ledenvergadering van de SP stemt op 3 november over de kandidatenlijst en kan er ook wijzigingen in aanbrengen. Daarna maakt de SP haar definitieve top-tien en de rest van de lijst bekend. Het verkiezingsprogramma van de socialisten volgt in januari.

U bent hier