h

SP wil aandacht gemeente voor sluiting pinautomaten [UPDATE]

20 september 2017

SP wil aandacht gemeente voor sluiting pinautomaten [UPDATE]

Foto: Ibrahim Doslu / www.weert.sp.nl

Eerder deze zomer voerde de SP actie vóór het behoud van de pinautomaat aan de Limburglaan. Steeds meer pinautomaten worden door banken weggehaald omdat er een gevaar zou bestaan voor plofkraken. De SP begrijpt dat maar wil we dat er alternatieven komen. De partij wil dat de gemeente met banken in gesprek gaat omdat pinautomaten belangrijk zijn voor de dorpen en wijken.

Eind juni overhandigde de SP ruim honderd handtekeningen aan de directeur van de Rabobank. In een goed gesprek legde de directeur van de bank uit dat de sluiting echt vanwege de veiligheid is. Er wonen mensen boven de pinautomaat. Er komt geen pinautomaat van de Rabobank op een andere plek terug. De SP vindt dat er genoeg pinautomaten in de wijken en dorpen moeten zijn.

Kort geleden is ook de pinautomaat van de SNS-bank aan de Muntpassage in de binnenstad gesloten. Ook dat is niet handig. Zeker met een groot evenement als kermis in aantocht. 

SP fractievoorzitter Jeroen Goubet. 'Overal in het land is te zien dat er pinautomaten gesloten worden. Mensen komen daar terecht tegen in actie. En bijvoorbeeld in Heerlen met succes. Daar komt een pinautomaat terug in de wijk omdat na protest van buurtbewoners de gemeente in gesprek is gegaan met de banken. Wij willen dat Weert dit ook gaat doen'.

De SP dient daarom vanavond (of anders morgenavond als de vergadering uitloopt) een motie (voorstel) in om ervoor te zorgen dat de gemeente in gesprek gaat met in ieder geval de Rabobank en de SNS-bank omdat deze tot nu toe pinautomaten in Weert gesloten hebben.

'Wij snappen dat veiligheid voorop staat. Maar er zijn alternatieven zoals pinautomaten in winkels en supermarkten. En omdat de gemeente een grote rol heeft in het behouden en versterken van de leefbaarheid in dorpen en wijken is een gesprek op zijn plaats,' aldus Goubet.

[UPDATE] De motie is unaniem aangenomen, dat wil zeggen door alle raadsleden van alle partijen ondersteund. er was ook veel waardering voor dit initiatief van de SP. Het college van B&W had voordat er over gesproken werd al aangegeven dat ze de opdracht in de motie graag uit wil voeren. De SP is benieuwd wat eruit komt!

Reactie toevoegen

U bent hier