h

Weerter zwembad in orde: roestvrij stalen constructies vervangen

15 juli 2017

Weerter zwembad in orde: roestvrij stalen constructies vervangen

Foto: Zwembad de IJzeren Man / www.zwembadweert.nl

Deze week kwam in het nieuws dat er in vier van de vijf Nederlandse zwembaden nog steeds roestvrijstalen constructies en ophangingen te vinden zijn. Zwembaden moeten deze vervangen na een noodlottig ongeval in 2011 waarbij een baby om het leven kwam. In het Weerter zwembad blijken alle nodige maatregelen genomen te zijn.

In 2011 kwam in een Tilburgs zwembad een geluidsinstallatie naar beneden door een doorgeroeste roestvrijstalen bout. De installatie viel op een moeder en haar kindje dat het ongeval niet overleefde.

Roestvrij staal werd lange tijd veilig geacht, ook in zwembaden, maar de combinatie van een constante hoge luchtvochtigheid en chloordampen tast het metaal aan waardoor onderdelen het na jaren kunnen begeven. Zwembaden moeten deze onderdelen daarom vervangen en hebben daar tot oktober van dit jaar de tijd voor. Maar na zes jaar heeft 80% van de zwembaden haar zaken nog niet op orde.

Navraag door de SP bij zwembad de IJzeren Man leert dat eerder dit jaar de laatste roestvrijstalen onderdelen vervangen zijn. Het ging daarbij met name om de bevestigingen van speeltoestellen, geluidsinstallaties en de glijbaan. Hangende voorwerpen zijn met kabels nog eens extra gezekerd, aldus directeur Yvonne Botden.

SP-raadslid Karin Duijsters. ‘Het zwembad is een belangrijke voorziening voor de inwoners van Weert en die moeten kunnen vertrouwen op de veiligheid in het bad. Het is goed om te weten dat het zwembad zich daar van bewust is en alle roestvrij stalen constructies heeft vervangen. Daar kunnen veel zwembaden een voorbeeld aan nemen!’

Zie ook:

Reactie toevoegen

U bent hier