h

Weert wil door met doorbraakprojecten in de zorg

14 mei 2017

Weert wil door met doorbraakprojecten in de zorg

Foto: onbekend / www.weertdegekste.nl

Sinds 2015 is de gemeente verantwoordelijk voor een heel aantal nieuwe zorgtaken. Weert grijpt deze verandering aan om de zorg beter te maken. De gemeente wil af van onnodige regeltjes en meer samenwerking tussen instellingen en bedrijven die de zorg aanbieden. Vorig jaar werd er een ton verdeeld onder vijf initiatieven, zogenaamde ‘doorbraakprojecten’,  om dit te stimuleren. De gemeente gaat daar dit jaar mee door.

Wat gaat er goed in de WMO, wat kan er beter en hoe kan dat beter? Dat was het onderwerp van een bijeenkomst afgelopen donderdag georganiseerd door Stichting Mpower Weert, Stichting Land van Horne, Wonen Limburg en SGL. Ook Punt Welzijn en de politie waren aanwezig. De bijeenkomst vond plaats in de Nahda moskee en werd geopend door SP-wethouder Paul Sterk.

Tijdens de opening kondigde Sterk aan dat er dit jaar vanuit de gemeente weer een ton beschikbaar is voor nieuwe doorbraakprojecten en hij riep dan ook op met nieuwe ideeën te komen.

Foto: onbekend / www.weertdegekste.nl

Foto: onbekend / www.weertdegekste.nl

Wethouder Paul Sterk: “Deze projecten zijn mooie voorbeelden van de vernieuwing die we willen: gericht op een resultaat waar de cliënt wat aan heeft en het opheffen van schotten tussen instellingen. Niet meer in hokjes denken, maar op een creatieve manier samenwerking zoeken om cliënten te helpen en kwaliteit te verbeteren”.

De aanwezigen vonden het een nuttige bijeenkomst waar veel ideeën naar voren werden gebracht. Later dit jaar zullen de doorbraakprojecten voor 2017 door een onafhankelijke commissie geselecteerd worden.

U bent hier